Хасково

Лекар, архитект и диригент получиха почетния знак на Хасково

Красимир Захариев

Красимир Захариев

С официалната церемония по удостояването на новите почетни граждани със званието по обяд бе отбелязан Денят на Хасково – 8 септември. Д-р Генчо Пенев, архитект Тенчо Димов и маестро Красимир Захариев получиха почетния знак на града от кмета Георги Иванов и грамоти от председателя на общинския съвет Делян Делчев.

На церемонията присъстваха депутатите Делян Добрев, Иво Димов, Гюнер Сербест и Емилия Масларова, областният управител Румен Данев, почетни граждани на Хасково и много гости. Делегация от Шатура, гости от Лестър и Одрин също уважиха церемонията.

д-р Генчо Пенев

д-р Генчо Пенев

Д-р Генчо Василев е дългогодишен хирург. Бил е началник на хирургичното отделение на онкодиспасера в Хасково в продължение на няколко десетилетия. Пред гостите той сподели, че още усеща топлина в сърцето си, когато срещне свой бивш пациент на улицата.

Авторът на проектите за Бизнесцентъра, ханче Клокотница и един куп други забележителни сгради в Хасковско архитект Тенчо Димов наскоро подари на община Хасково идеята си за разширяване на Детската градина по изкуствата в града.

арх. Тенчо Димов

арх. Тенчо Димов

Маестро Красимир Захариев вече 35 години е диригент на местния симфоничен оркестър. Той пожела на хасковлии да пазят достойнството и вярата си, както гласи и девизът на града.

В края на церемонията за първи път прозвуча новият химн на града по текст на Ели Видева и Петър Ванчев и музика на Стефан Диомов в изпълнение на Ваня Костова и Боян Михайлов. Довечера на концерт в зала „Дружба“ гостите ще имат възможност да чуят песента на живо.

 

 Хасковски депутати и областния управител  Симфоничен оркестър Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button