Хасково

Блокада на София. До второ нареждане без влизане и излизане от столицата – ВИДЕО

Забранява се влизането и излизането от София от 00:00 часа тази нощ до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.

„Ще издам заповед считано от 00:00 часа до второ нареждане да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз, автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват болни, както и автомобили с медицински лица“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
Забраната няма да важи важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници.

Спират се и редовните междуградски автобусни линии.

„В рамките на града засега няма ограничения“ каза вътрешният министър Младен Маринов. И допълни: „През седмицата нямаше такова движение за работа, колкото в днешния четвъртък. Голяма част от декларациите са с неверни данни“.

„Още от вчера се наблюдава масово напускане на София, където е основното огнище с най-много заразени с коронавирус. Всичките тези хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна. Последиците ще станат ясни до седмица“, коментира началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Към момента мярката няма да се прилага за другите областни градове, уточни вътрешният министър Младен Маринов. Засега там движението е по-слабо и броят на заразените с коронавирус е по-малък, обясни той.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button