Хасково

Опашката за новите лични документи стигна до бул. България

Опашката тази сутринДесетки хасковлии се наредиха днес на дългата опашка пред полицията, за да подадат заявление за издаване на новите лични документи

Предвидливите бяха застанали на пост още от 5:30 сутринта, разказаха те пред Haskovo.info и допълниха, че от 8:00 до 8:30 часа през гишетата в полицията са минали едва 10-тина души.

„Създали сме добра организация за обслужване на гражданите. Заявления се приемат на 6 гишета, а на други 2 се получават готовите документи. Ако се наложи ще удължим работното време, за да не връщаме хора.“, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР Нина Николова.

Haskovo.info припомня, че от 29 март стартира приема на заявления за издаване на български лични документи от новия образец. От днес желаещите могат да се възползват от експресна и бърза услуга.

За издаване на новите лични документи с биометрични данни е необходимо да носите само личната си карта. Купуването на заявление вече отпада. На гишето в полицията то се разпечатва автоматично.

Следва снимка, цифров подпис и снемане на отпечатъци от показалците на лявата и дясната ръка. Цената на обикновената поръчка за издаване на лична карта е 18 лева, на шофьорска книжка – 25 лева, а на паспорт – 40 лева. За бърза и експресна поръчка ще трябва да се бръкнете съответно два и пет пъти повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
grajdanin
grajdanin
06.04.2010 16:11 16:11

На 30 март беше толкова спокойно при гишетата, че всеки, който дойдеше да подава заявления, веднага беше обслужен.

Back to top button