Хасково

Почна първото дело срещу НОИ, майките стягат национален протест

МайкиПървото дело в Хасково, в което майка оспорва разпореждането на НОИ за връщане на майчинството, тръгна в местния Административен съд. Жалбоподателката настоява да върне получената от държавата сума само за 48-те дни, в които детето й реално е посещавало ясла. Майката твърди, че дъщеря й е с вродено заболяване и по съвет на лекаря е трябвало да ходи на градина по 2-3 часа дневно, за да се адаптира. В същото време Териториалното поделение на НОИ настоява майката да върне цялата сума за 5 месеца. 

Магистратите отложиха делото за 7 септември, когато трябва да бъдат представени нови доказателства.

Междувременно майките от Хасково се готвят да участват в националния протест в София в петък. Депутатката от левицата Емилия Масларова също потърси контакт с протестиращите. Haskovo.info припомня, че промените в закона, срещу който протестират майките, са приети по времето, когато Масларова бе социален министър. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Rsica Jekova
Rsica Jekova
14.12.2010 20:52 20:52

здравейте мили майки обраштамсе кам всички майки на БГ във враската сегашния бунт срещо НОИ, които си искат обещетенията, които си искат от къмнас за това че си записахме децата на ясла да си пазим местата, е тези нашите места се оказаха доста скапи с години назат и с доста голяма лихфа от страна на даржавата, бих искала да се обеденим с всички пострадали майки и да дигним един протест пред министерството (распространете!!)

лОРА
лОРА
19.05.2011 11:37 11:37

POVECE IFORMACIA ZA TOVA

Back to top button