Хасково

ИАРА: Бракониерите в областта са организирана мафия

МрежитеБракониерите по язовирите в Хасковска област са като организирана мафия„, коментира днес началникът „Район централна България“ към ИАРА Христомир Копчев. По думите му има много пари в това начинание. При една добра постановка нарушителите могат да извадят до 10 тона риба.

Проблемът е, че бракониерите имат свои хора, които ги предупреждават, тъй като познават колите и инспекторите от ИАРА – Хасково. Затова от агенцията са предприели друга тактика – да изпращат на проверка екипи от други области.

„С рутинното гостуване обявената война на бракониерите ще бъде с успешен край“, бе категоричен Христомир Копчев. Днес той присъства на изгарянето на иззетите през последните два месеца уреди и средства за нерегламентиран риболов на неизвестни нарушители.

Това са 49 хрилни мрежи с обща дължина 2 460 метра, 12 парашута и 3 сари с дължина 120 метра. Най-много са нарушителите на язовир „Тракиец“. Следват язовирите „Иваново“ и „Ивайловград“, обясни шефът на местното звено на ИАРА д-р Милчо Милчев.

От началото на годината до сега общия брой иззети мрежи от водоемите в областта е 254. Тяхната дължина е 13 120 метра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button