Любопитно

Орловец отгледа домат с тегло 1,5 кг

Георги Делитонев с домата рекордьорДомат с впечатляващото тегло от 1,5 кг отгледа в градината си Георги Делитонев от хасковското село Орлово. Рекордният зеленчук толкова впечатлил 63-годишния човек, че той решил да го снима за спомен.

Все съм вадил големи домати, ама повече от килограм не бяха стигали, сподели пред Haskovo.info Георги. Рецептата за успеха според него се крие в това, че не купува готов разсад, а сам засажда доматите от собствено семе.

Градинарят е работил 35 години като организатор на производството в „Хим маш“, но от 20 години гледа различни зеленчуци в Орлово. Редовно сее домати, чушки и патладжани. Гледал е и жито, и царевица.

 Доматът рекордьор  Доматът рекордьор

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Енчо
Енчо
13.08.2010 22:17 22:17

Много тъпо е сниман дядото, на бял фон, с бял тениска и бяла коса. тоя фотограф поне да се беше малко напънал да го снима както трябва, например да го снимал в градината му или поне навън на улицата. Пак щеше да се види колко е голям домата.

ха
ха
06.09.2010 13:11 13:11

ас

Back to top button