Любопитно

Астика преди театъра в класация за символ на Хасково

Монумента на Света БогородицаМонументът „Св. Богородица“ е символът на Хасково според резултатите от приключилата в полунощ национална кампания „Избери символ на твоя град“, организирана от сайта „Хитър Петър“. Тя се проведе от 15 юли до 15 август. В нея жителите на 27-те областни града избираха емблема на своето населено място.

Веднага след монумента, който е вписан в книгата на Гинес, в класацията се нареждат паметникът на Капитан Петко Войвода и парк „Кенана“.

Любопитен е фактът, че гласувалите са определили „Астика“ да заеме четвърто място, а драматичният театър е на последното седмо място. Това вероятно се дължи на малкия брой участници в анкетата – около 250.

Сред останалите символи на Хасково участниците в класацията са посочили възрожденските къщи и светилището на Нимфите и Афродита край село Каснаково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button