Хасково

276 фирми от Хасковско дължат към бюджета по над 5 000 лева

НАП Хасково276 фирми от хасковска област имат данъчни и осигурителни задължения към държавата над 5 000 лева, съобщиха от НАП. Имената им са обявени в Публичния бюлетин на Националната агенция за приходите.

Собствениците на 93 от фирмите имат наложена забрана да напускат страната докато не уредят задълженията си. За други 7 фирми от областта НАП е уведомила лицензиращи органи. 

64 милиона лева данъци и осигуровки имат да дават на бюджета големите длъжници от Хасковско, като само петте фирми с най-големи публични задължения дължат близо 20 милиона лева.

Националната агенция за приходите приканва фирмите, които са в затруднение, да потърсят съдействие от приходната администрация, като например сключване на споразумения за разсрочено плащане на задълженията. Сред мерките, които НАП предприема от своя страна спрямо длъжници, които отказват да уредят задълженията си, са дерегестриране по Закона за ДДС, обявяване в несъстоятелност, както и обезпечаване и продажба на имущество с цел покриване на дължимите суми.

Списък с длъжниците

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button