Хасково

Областният управител отмени две заповеди на кмета

Областна администрацияОбластният управител Ирена Узунова отмени две заповеди на кмета на Хасково за обявяване на търгове за отдаване под наем на павилиони. Повод за това е депозирана в администрацията жалба за незаконосъобразни действия на градоначалника.

Мотивите на губернатора са, че няма решение на Общински съвет за отдаване под наем на терените, на които се намират павилионите, а и „решение на Общинския съвет за определяне на наемната цена явно липсва„, тъй като не е посочено в заповедите.

Става въпрос за 15 павилиона за продажба на вестници и списания, разположени по спирки на градския транспорт и един по-голям павилион в село Узунджово.

От община Хасково съобщиха, че не приемат мотивите на областния управител. Те посочват, че със свое решение от 28 август 2009 година Общински съвет е дал съгласие кметът да открие процедура за отдаване под наем на павилиони за вестници. В същото решение е посочено, че началната тръжна цена е определена с решение от 25 януари 2008 година.

По-късно от Областна администрация изпратиха отменените заповеди на кмета Георги Иванов и решенията на Общински съвет, които бяха посочени от Община Хасково. В писмото си до медиите областният управител Ирена Узунова заявява: „Най-страшната лъжа е казаната наполовина истина“. Начинът общината да не приеме мотивите за отмяна на заповедите е те да бъдат обжалвани съдебно, допълва губернаторът.

Ето и документите:
Заповед на кмета за отдаване под наем на павилиони в Хасково
Заповед на кмета за отдаване под наем на павилион в Узунджово
Решение на Общински съвет от 2009 г.
Решение на Общински съвет от 2008 г.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button