Регион

Свиленград отбелязва Световния ден на влажните зони

Плакат, илюстрацияДиректорът на Басейнова дирекция – Пловдив Атанаска Тунтова днес ще участва в среща с ученици в Свиленград на тема „Туризъм във влажните зони:

Едно великолепно изживяване“. Поводът е днешният Световен ден на влажните зони, а акцентът на форума е как туризмът в тези места предоставя ползи на хората и дивата природа.

Естествените влажни зони са едни от най-скъпите ни природни богатства, обясняват експерти. Те съхраняват местообитания на редки животински и растителни видове.

В община Свиленград най-значимата влажна зона е защитената местност „Лозенски път“ – находище на блатно кокиче , което се използва във фармацевтичната индустрия.

Възстановяването и опазването и бе финансирано миналата година с 527 784 лв. от Оперативната програма програма „Околна среда“ .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button