Видео

Зараза остави село без птици – ВИДЕО

ЗаразаПриключи умъртвяването на домашните птици в кърджалийското село Звиница, където беше констатирано огнище на Нюкясълска болест, или така наречената псевдочума. Въпреки че тя не е опасна за хората, вирусът се разпространява бързо по всички пернати и това наложи унищожаването им. До две седмици хората, останали без кокошки, ще получат обезщетения, а след месец отново ще могат да гледат домашни птици.

Приключи умъртвяването на домашните птици в кърджалийското село Звиница, където беше констатирано огнище на Нюкясълска болест, или така наречената псевдочума. Въпреки че тя не е опасна за хората, вирусът се разпространява бързо по всички пернати и това наложи унищожаването им. До две седмици хората, останали без кокошки, ще получат обезщетения, а след месец отново ще могат да гледат домашни птици.



guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button