Регион

Извадиха рекордните 402 кг. хероин от спални матраци

Рекордните за последните 5 г. 402.720 кг. хероин на стойност 16 727 377 лв. са открити на 17 април при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“.

Камионът, управляван от 64-годишен турски шофьор е превозвал матраци за легла от Иран за страна от Европейския съюз. Вчера на водача е повдигнато обвинение, задържан е до 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за неговия постоянен арест, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

По метода „анализ на риска“ тирът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар.

ХероинПри последвалата физическа проверка във всички 156 спални матрака, между горния дунапрен и металните им пружини са открити 618 полиетиленови пакета с лентова форма, съдържащи бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин.

ХероинДрогата е открита при засиления контрол на граничния пункт от съвместни екипи на ГДБОП, Гранична полиция, Агенция „Митници“ и НАП.

В пресконференцията на пункта участваха още Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, Георги Димов – директор на Агенция „Митници“, Пламен Павлов – заместник-директор на Агенция „Митници“, изпълнителният директор на НАП Румен Спецов. Те подчертаха, че това е голям успех за всички институции.

ХероинКалин Стоянов припомни, че в началото на седмицата е разпоредил засилените проверки на четирите институции на „Капитан Андреево“ и „Лесово“, те ще продължат до отпадане на необходимостта, като може да се преместят и на други пунктове.

ХероинВътрешният министър допълни, че за залавянето на хероина не е постъпила информация от партньорски служби. Той подчерта, че хероинът е един от най-опасните наркотици, към който бързо се получава зависимост.

ХероинОт ръководството на Митниците коментираха, че пратките от Иран са рискови и подлежат на засилен контрол. По принцип в последно време се залавят по-малко количества хероин заради унищожаването на макови полета в Афганистан. Предстои обаче да се анализира дали не се наблюдава ново засилване на наркотрафика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги
Георги
21.04.2024 21:01 21:01

Браво на тях но ако имаше полиция и по автогарата да видят и там далаверите

Max
Max
24.04.2024 15:00 15:00

И сега като го взехте кво ша го правите никой не казва за това ще си го продадете по вашите канали ясни сте на хората като бял ден изедници нещастни.

Back to top button