Хасково

Цацаров иска закриване на фондация с председател мюфтията на Хасково за незаконно финансиране на ДОСТ

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Окръжен съд – Кърджали искова молба за прекратяване на сдружение с нестопанска цел „Асоциация Бату платформ“ в Кърджали, чрез която незаконно е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическата партия ДОСТ, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследване за престъпление против политическите права на гражданите, ръководено от Окръжна прокуратура – Добрич, са събрани доказателства затова, че на 14 март 2017 г. сдружението е получило паричен превод от 100 000 евро. Наредител на превода е турската банка TURKKIYE VAKIFLAR BANKASI, без данни за субекта на преведената сума. Така получените средства сдружението „Асоциация Бату платформ“ е използвало за закупуване на хранителни продукти – захар, брашно, ориз, макарони и др., разпределени в отделни пакети на обща стойност от по 30 лева. Тези индивидуални пакети са били транспортирани до различни населени места на територията на страната, включително и в Хасково.

Организацията по транспортирането, приемането и складирането на пакетите с хранителни продукти е осъществена от членове на сдружение „Асоциация Бату платформ“ с активното съдействие на членове и симпатизанти на политическата партия ДОСТ.

Пакетите са раздавани безвъзмездно на български граждани с мюсюлманско вероизповедание, за да бъдат мотивирани да гласуват за политическа партия ДОСТ на изборите за 44-то Народно събрание, което е незаконно.

Районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди е в състава на Асоциацията и е последният известен председател, подписал последните финансови отчети за 2015 г. Еминефенди не бе открит за коментар.

Главният прокурор настоява Окръжен съд – Кърджали да прекрати регистрираното сдружение „Асоциация Бату платформ“, заради извършване на дейност, която противоречи на Конституцията, на законите и на добрите нрави.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.10.2017 22:55 22:55

Машалла! Бая шкембенце и бузки от кльопане на мръсни парички!

Анонимен
Анонимен
22.10.2017 3:04 3:04

Цацаров е най-корумпираният гл. прокурор след 1989 г.

Back to top button