Хасково

Над 5300 фирми вече декларираха корпоративни данъци в Хасково

Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 г., се подават единствено по електронен път, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за 2017 г., срокът за подаването, на която е 2 април, тъй като законовия срок 31 март е в събота. С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността. В същия срок, 2 април, трябва да се плати и дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са чрез ПОС терминал, с пощенски запис или чрез интернет.

Над 5 300 дружества от областта вече са декларирали дължимите корпоративни данъци в офиса на НАП в Хасково. От там уточняват, че тази година се очакват по-малко на брой формуляри, тъй като фирмите, които не са извършвали дейност, вече не подават така наречените нулеви декларации.

Не подаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лв. за юридическото лице и 200 лв. за управителя на фирмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button