Важно

Търговците няма да плащат на общината за регистрация

Георги Иванов и кметът на Гарваново

Георги Иванов и кметът на Гарваново обсъдиха инфраструктурата на селото

Общинските съветници отмениха старата и приеха нова наредба за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Община Хасково. Според промените търговците вече няма да плащат такса за регистрацията и отпада възможността общината да откаже да приеме документите им.

Местните парламентаристи гласуваха още кметът Георги Иванов да търси инвеститор за така наречения хирургически блок. Вариантите са публично- частно партньорство, концесия и продажба, а предназначението на сградата трябва да бъде здравно или учебно заведение.

Близо 320 лева заплата на месец ще получават вече общинските съветници. Сумата в размер на 60% от средното заплащане в общинската администрация бе одобрена с гласовете на мнозинството. Ирена Узунова от ГЕРБ заяви, че с възнаграждението си ще плати за излъчване на заседанията на местния парламент на живо в интернет. Вдигнати бяха заплатите и на селските кметове. Те вече ще получават по 530 лева на месец, а кметските наместници в Любеново и Родопи – по 420 лева.

20 000 лева ще бъдат отпуснати от общинския бюджет на 18-те спортни клуба в Хасково. Парите ще са за участие в турнири, разходи за пътуване и нощувки, съдийски такси, рекламни материали и награди.

Гарваново ще получи по-добра инфраструктура заради реконструкцията на сметището край селото и това ще бъде сред изискванията към изпълнителя на проекта, заяви кметът Георги Иванов. Обещанието бе в отговор на питането на жителите на Гарваново какво ще получат в замяна, представено на сесията от кмета на селото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ангелов
Ангелов
28.04.2009 18:01 18:01

Тия госпожи и господа,дето са я приели тая наредба са си тъпи пуяци и фитки./Извинявам се на птиците,те са по умни/
Защо ние трябваше да губим време и пари залудо.

Ангелов
Ангелов
28.04.2009 18:01 18:01

Тия госпожи и господа,дето са я приели тая наредба са си тъпи пуяци и фитки./Извинявам се на птиците,те са по умни/
Защо ние трябваше да губим време и пари залудо.

Back to top button