Важно

Първолаците с безплатни светлоотразителни жилетки

Райна Йовчева, д-р Желязко Христов, Емилия Масларова

Филмът развълнува участниците в срещата

Светлоотразителни жилетки ще получават от следващата учебна година първокласниците в България, съобщи днес в хасковските Минерални бани министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. Тя участва в среща, посветена на жертвите от катастрофи.

70 000 светлоотразителни жилетки ще бъдат раздадени през септември на учениците в първи клас. Те ще бъдат изработени от предприятия, където работят хора с увреждания, уточни министърът. Масларова допълни, че идеята е в следващите години такива предпазни средства да бъдат осигурени и за по-големите ученици.

По време на срещата, организирана от КНСБ, бе прожектиран филмът на журналистката Емилия Антова „Умирай лесно 2“, който показа как се променя живота на хората след тежки катастрофи.

Един от главните герои е Георги Киряков от Тополовград, който е прикован към инвалиден стол след катастрофа преди години. Миналата година областният управител Райна Йовчева му подари специална количка, която да улесни ежедневието му и съдейства да бъде изграден асансьор, с който Георги да излиза навън сам. Тогава губернаторът организира и серия от прожекции на първата част на филма на Емилия Антова, посветена на детската агресия и й съдейства за връзка с момчето от Тополовград за снимките на втората серия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button