Важно

Отчитаме си сами електромерите заради новите цени от 1 юли

ЕлектричествоВсеки клиент на EVN, който се съмнява дали изразходвания от него ток към 1 юли и след това е отчетен правилно, може сам да засече показателите на електромера си на 30 юни. Данните трябва да бъдат попълнени в специална декларация, която се подава в Клиентски център на дружеството до 3 юли. Същото важи и за потребителите, които по една или друга причина не могат да осигурят достъп на служителите на EVN до електромерите си в периода на тяхното отчитане за юни и юли. 

От 1 юли консумираната електроенергия ще бъде изчислявана по нови цени – 17,63 ст. с ДДС по дневна тарифа и 11,73 ст. с ДДС по нощна. От EVN България се похвалиха, че намалението на дневната тарифа за нейните клиенти е с 3,19%, което е най-голямо в цялата страна. За сметка на това обаче цената на нощната електроенергия скача с близо 10%.

От дружеството обясняват това с факта, че през последните 5 години Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е задържала най-ниска цената на нощната енергия на EVN в сравнение с другите доставчици на ток в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button