Важно

ГЕРБ спечели пропорционалния и мажоритарния вот в Хасково

С 40,26% ГЕРБ спечели изборите в област Хасково за Национален парламент. Резултатите са изнесени от Централната избирателна комисия рано тази сутрин на база 100% обработени протоколи.

Повече от 20% е разликата с Коалиция за България, които се нареждат втори със 17,49 на сто от гласовете на избирателите в региона. ДПС имат подкрепата на 15,98%, следват ги „Атака“ с 10,78 на сто

Партия „Ред, законност и справедливост“ са подкрепили 4,06% от имащите право на глас в областта. С почти еднакъв резултат след тях се нареждат ПП „Лидер“ (3,64%) и Синята Коалиция (3,58%). 

Освен пропорционалния вот ГЕРБ спечелиха в Хасково и мажоритарния. С 47,20% в парламента като мажоритарно избран ще отиде Делян Добрев. Основният му опонент в надпреварата бе мажоритарния кандидат от Коалиция за България Райна Йовчева. За нея гласа си са дали 29,94 на сто от избирателите в областта.

Резултати от пропорционалния вот на база 100% обработени протоколи

Резултати

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button