Важно

Неподкупният полицай Димитров не е ходил на почивка от дете

Андон ДимитровМладши полицейски инспектор Андон Димитров от управлението в Минерални бани се е превърнал в истинско страшилище за шофьорите по пътищата в Хасковско. Много от тях вече знаят от опит, че ако са в нарушение няма вариант да се измъкнат от глобата. А ако се опитат да дадат подкуп отиват директно в ареста. Само за последните 2 месеца униформеният е отказал 5 пъти рушвет.

Полицай Димитров обяснява честността си с възпитанието си. Така съм свикнал, не мога да посегна на чуждо, сподели той пред Haskovo.info.

Андон Димитров в акцияНад 10 пъти досега шофьори са предлагали на инспектор Димитров между 10 и 50 лева, за да отърват акта. Той обаче е железен. Все пак признава, че при леки нарушения си затваря очите, но само ако бъдат отстранени веднага. Дава и пример: „През нощта като спирам коли – единият фар не му свети, габаритът не му свети – на място ги отстранява. Неукрепен товар превозва – укрепва си товара и тогава продължава“.

Заплатата на полицай Димитров е около 700 лева и за да издържа семейството си се налага заедно със съпругата си да работят допълнително. Съжалява, че не е успял да изучи трите си деца, но вярва, че урокът по морал е по-ценен и казва, че семейството му го разбира, а ако вземе подкуп няма да може да спи спокойно. В същото време обаче той не може да си позволи и кратка почивка през лятото. Споделя, че е ходил на почивка само веднъж през живота си, когато е бил дете. Спомня си за морето с носталгия.

Андон ДимитровЗа да бъдат всички служители на реда честни, трябва да се вдигне заплащането в системата, категоричен е неподкупният полицай. Според него заплатата на колегите му трябва да е над 1 500 лева.

Да бъде полицай е детската мечта на Андон Димитров. Чакал е 7 години да бъде приет на служба в МВР. Досега е награждаван 2 пъти за честността си с похвала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мухльото
мухльото
13.08.2009 20:39 20:39

Браво!Карай жаден-остави един полицай гладен!

Pesho
Pesho
02.09.2009 15:04 15:04

To taka kato gledam v skoro vreme i na qzovir nqma da moje da otide :)

психоаналитик
психоаналитик
10.09.2009 11:13 11:13

този нещо е изперкал – системата е така организирана по български,че неадекватни постъпки като тази са
явен признак на психологичен проблем ,че не е ходил на море го потвърждава .

гошо
гошо
10.11.2009 10:36 10:36

абе стига си говорил глупости „психоаналитик“ май-нищо не знаеш за работата на този човек ти си лудия а не той и всички като теб който мислят така . един честен истински българин е правилното определение за Димитров. и нямате право някакви комплексари да го отценяте по такъв невеж начин.

Ррррр
Ррррр
13.04.2018 20:57 20:57
Отговор до  гошо

А какво да го правим?Да го съжаляваме ли?С тия фишове свещи да си купи.

pavel
pavel
28.01.2010 12:13 12:13

:roll:

Back to top button