Важно

Дадоха 10 милиона на Хасково за паркове, площадки и градинки

Проектът за градския фонтанПаркове, тротоари, детски площадки и спортни съоръжения в Хасково ще бъдат реконструирани с 10 милиона лева по проект, който ще се финансира от оперативна програма „Регионално развитие“. Договорът между общината и регионалното министерство вече е подписан, съобщи днес кметът Георги Иванов.

Ние до тука имаме 6 проекта, които сме подали. На всички имахме отговор „проектът ви е одобрен, но няма да бъде финансиран, тъй като свършиха парите“, заяви днес Иванов. 

Проектът за Градската градинаИзпълнението на самите обекти, включени в проекта трябва да започне до април. Предвидено е облагородяване на парк Ямача – между стадиона и статуята на Св. Богородица. За целта ще бъдат вложени над 1,5 милиона лева. 1 250 000 лева ще отидат за модернизирането на Градската градина. Там ще бъдат изградени нови алеи и детски площадки, както и кафене. Няма обаче да има ресторанти и хотели, категоричен бе кметът. Градската градина ще бъде оградена и ще има охрана, за да се опази направеното през нощта.

В парк Кенана по проекта ще бъдат изградени велоалеи и нови кътове за отдих. Стойността е над 1 400 000 лева. С над 1 милион ще бъдат ремонтирани и изградени 30 детски площадки на различни места в града. Ще бъдат подменени тротоарните настилки по булевардите „Раковски“ и „Съединение“ и ще бъдат изградени места за достъп на хора с увреждания. Няколко междублокови пространства в големите квартали ще бъдат обособени като площадки. Предвидена е и целостна реконструкция на централния фонтан.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Красимир
Красимир
27.10.2009 6:25 6:25

[b]Защо хората, които „плюят“ кмета не коментират това събитие? Или то не е тъй значимо както клеветите по негов адрес?[/b][size=large][/size]

Красимир
Красимир
27.10.2009 20:29 20:29

Да, понякога мълчанието е по-красноречиво от думите…

goro
goro
29.10.2009 21:31 21:31

прочетете коментарите в хасково-нет,всичко е много хубаво,хасково ще бъде още по хубав град,благодарим на хората от общ.админ. работили по този проект,а това че от 10 мил. ще има …. за кмета,
за фирмите му…..и все пак нещо ще се направи,ако има държава всичко ще е нормално,но до тогава джона ще ни нарича ………и ще ни вдигне данъците,а жоро ще е кмет три мандата.

Анонимен
Анонимен
17.11.2009 13:32 13:32

:D Браво на кмета.още 5 мандата да изкара и да оправи града изцяло.ако иска да си взема за него и неговите фирми.Да си осигури старините.Заслужил си го е .Аз не мога да си представя да живея в град като Софив.Нашия кв.Орфей е по-чист и хубав от там.Дръжте си на нашия кмет не се знае кой гладен гъз ще дойде след него.Тогава ще се молим да даде нещо и за града не само да си ги прибира за него

лап-лап
лап-лап
28.11.2009 2:55 2:55

хам-хум, ХАМ-ХУМ, ХААААААМ-ХУУУУУУМ!!!

nagal
nagal
11.05.2010 16:08 16:08

Колко заблудени душици имало в Хасково…..

Анонимен
Анонимен
15.09.2012 9:25 9:25

Кога ли този прост народ ще прогледне?Тая цигания която е в Хасково никъде я няма…

Back to top button