Важно

Съкращения и неплатени отпуски в големите предприятия

Василка Иванова

Василка Иванова

Ситуацията в структуроопределящите предприятия в област Хасково е тревожна, алармира пред Haskovo.info председателят на местната структура на КНСБ Василка Иванова.

По данни на синдиката за първото деветмесечие на годината от най-голямото предприятие в региона „Неохим“ са освободени 300 човека. 150 от тях са пенсионирани. В дружеството е приета антикризисна програма, която се изпълнява. Предвижда се до края на година на всеки от работниците да му се събере по 1 месец неплатен отпуск.

В циментовото предприятие „Вулкан“ в Димитровград не са правили съкращения, но кризата принуждава работодателите да пуснат в неплатен отпуск работниците през месеците декември и януари. От лятото до сега на служителите на „Вулкан“ не се изплаща извънреден труд, допълни Василка Иванова.

В данните за първото деветмесечие влиза и ликвидацията на шивашка фирма „Детелина“ в Любимец, където бяха съкратени 130 човека. Сътресение има и в „Мир“ – Хасково, където няма достатъчно поръчки. През последните три месеца работещите там получават аванс и половин заплата от остатъка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button