Хасково

9 нови случая на COVID-19 в София, в Хасково мерят температура в дискотеките

9 нови положителни проби за коронавирус от 99 изследвани са потвърдени днес. Това съобщиха от националния щаб. Всички нови случаи са от София и са на различна възраст. С тях общият брой на заболелите в България става 16.

Четирима от тях са карантинирани в Белодробната клиника без клинични оплаквания и са от контактните с починалата вчера жена. Една жена в по-тежко състояние е във ВМА. Тя и още един от положителните са пътували в Англия и Испания заедно с лекарката, която беше приета вчера с COVID-19. Част от новопотвърдените случаи не са в болница, а са изследвани амбулаторно и предстои да бъдат хоспитализирани.

Към момента в хасковското Инфекциозно отделение има трима, чиито проби са изпратени за изследване и се изчакват резултатите.

В Хасково продължават мерките срещу коновируса. Такива вече започват да взимат и магазините и заведенията в Хасково. В някои търговски обекти са поставили надписи да не се редят клиенти близо един до друг и да не влизат по повече от един. Местни дискотеки пък съобщиха във Фейсбук, че ще мерят температурата на клиентите си преди да влязат, както и ще дезинфекцират през цялото време.

Междувременно от община Хасково призоваха местните данъци и такси да се плащат онлайн.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

8 коментара

  1. Дискотеките, както театрите трябва да бъдат затворени. Аман от страх да не бъде засегнат нечий частен интерес!!!

  2. Тая Дарина Бакова дет е под карантина ,а обикаля града и продава дори в магазина си, защо не е контролирана?! Полицоята да иде в магазина й Сан Ремо и да види, какви ги върши тази безотговорна жена.

  3. Яко. Дискотеките са “ жизнена “ необходимост. Яко. Разпада продължава

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button