Външни публикации

Как да изберем комплект за прибори

Пълен комплект прибори за хранене е нещо, което вероятно ще купите не повече два – три пъти в живота си, така че е важно да изберете комплект, който ще използвате с удоволствие.

Опциите за прибори за хранене от Модерна Маса покриват значителна гамата от достъпни, обикновени модели, които ще задоволяват ежедневните ви нужди и ще са непрекъснато във вашето чекмедже за прибори, до луксозни, ръчно изработени сребърни прибори, които вероятно ще се ценят от бъдещите поколения.

Избраният от вас дизайн до голяма степен ще зависи от вашия бюджет, вкус и стил на хранене, но както при всичко, което се използва ежедневно, и той трябва да бъде и красив.

Един добър комплект за прибори трябва да бъде правилно претеглен, да бъде гладък и удобен в ръката и да бъде удоволствие да се използва всеки ден.

Видове материали

Що се отнася до материалите, основният избор е неръждаема стомана, сребърно покритие и сребърни. Неръждаемата стомана, е безспорният победител, когато става въпрос за достъпност и лесна поддръжка, което я прави подходяща както за официално, така и за ежедневно хранене. Имайте предвид, че има две степени от неръждаема стомана, 18/0 и 18/10, като последната е далеч за предпочитане по външен вид и здравина.

Ценни сребърни прибори

Ако сте готови да инвестирате в комплект, който ще се превърне в семейна наследство, помислете за сребърни прибори за хранене. Цените са доста високи, но качеството на приборите превръща всяко хранене в специален повод.

Сребърото придобива красива патина с напредване на времето. Неръждаемата стомана просто не може да го имитира.

Среброто също е изненадващо здраво. Много хора се страхуват, че е със скъпа поддръжка. Всъщност, колкото повече използвате среброто, толкова по-малко грижи изисква то. Просто го измийте и изсушете на ръка и го полирайте на всеки три месеца или повече.“

При сребърните прибори за хранене е разумно да проверите колко микрона е дебелина. Като общо правило, един микрон сребро ще ви даде около една година ежедневна употреба. Комплектът от висок клас може да има 25 микрона сребро и да издържи дълго, а комплект с лошо качество може да има по-малко от един микрон и да е готов за кошчето след 12 месеца.

Качеството има значение

Ето какви са отличителните белези на добре направените прибори за хранене:

  • Проверете дали вътрешните ръбове на зъбите на вилицата не са грапави.
  • Потърсете плавно отражение в купата на лъжицата. Това означава, че качеството на полирането е добро и приборът ще издържи по-дълго.
  • Усетете тежестта на ножа и вилицата. Те не трябва да са прекалено леки.
  • Уверете се, че комплектът включва всички прибори, от които се нуждаете. Супените лъжици, например, често не са включени в ежедневни комплекти.

Рязане и полиране

Обърнете внимание и на начина на полиране на приборите, тъй като това отразява на качеството им. По-евтините прибори за хранене са машинно полирани и средният набор може да комбинира машинно и ръчно полиране. Най-изящните прибори обикновено се полират на ръка, за да се гарантира съвършенството. Тях определено ще ги използвате с луксозни сервизи за хранене.

Друго ключово внимание е големината на комплекта. Повечето комплекти за прибори варират от 24 броя (шест прибора за място) до 70 броя (10 прибора за място с допълнителни екстри).

От шест до десет прибори за място са добро начало, като вилицата за вечеря, ножът, десертната лъжичка и чаената лъжичка се считат за стандартни. Можете да добавите специални прибори като супени лъжици или ножове за пържоли с течение на времето.

Как да почистите сребърните прибори за хранене

Макар че почистването на сребро може да изглежда като най-лесната домакинска задача и да се оставя на заден план, полираните прибори могат да направят луксозна всяка подредба на масата.

Ако сте се уморили от премахването на водни петна и ръжда и не сте сигурни как най-лесно да се измъкнете, ще ви кажем, че содата и алуминиевото фолио ще са най-добрите ви помощници в този момент.

Back to top button