Хасково

166 вече подадоха онлайн заявления за кандидатстване на първолаци в Хасково

Електронното подаване на заявления за кандидатстване за първи клас в училищата в Хасково започна от днес, съобщават от общината.

В първите часове от отваряне на електронната платформа са подадени 166 заявления. 720 са местата за първокласници в град Хасково. Кандидатстването ще продължи до 1 юни, включително.

Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 3 юни. Записването на приетите ученици ще става от 4 до 9 юни, включително.

Останалите свободни места ще се обявят на 10 юни. Подаването на заявленията за второ класиране ще става от 11 до 16 юни, включително. Резултатите ще се обявят на 17 юни. Записването на приетите от второ класиране ще е от 18 до 22 юни, включително.

Свободните места ще се обявят на 23 юни. Подаването на заявленията за трето класиране ще става от 24 до 26 юни, включително. Резултатите ще се обявят на 29 юни. Записването ще е от 30 юни до 1 юли, включително.

Попълването на свободните места след трето класиране ще става от 2 юли до 11 септември, включително.

Заради епидемиологичната обстановка и извънредното положение всички административни услуги и подаването на заявления трябва да се извършват по електронен път. Това се казва в писмо на кмета до директорите на училища, където ще се извърши прием на първокласници. При невъзможност от страна на родителите да подадат заявление чрез системата, те ще се приемат на място в училището, но след приключване на извънредното положение. Това ще става в сроковете по графика.

Системата за кандидатстване може да намерите ТУК.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button