Регион

Задържан за трафик на жени и пране на пари си купил апартамент в Димитровград

Задържан за трафик на жени и пране на пари си е купил и апартамент в Димитровград, съобщават от прокуратурата.

Митко А. е оставен в ареста от Сливенския окръжен съд. Той е обвинен за това, че е набрал, транспортирал и приел две жени, като ги превел през границата на страната с цел да бъдат използвани за развратни действия. Престъплението е извършено в периода юни 2017 г. – октомври 2018 г.

По време на разследването е установено, че двете момичета са били въведени в заблуждение от обвиняемия. Той ги е превел през границата на страната – през ГКПП Аерогара София. Жертвите са пребивавали в градовете Кермен, Сливен и Хаген, Германия, където са използвани за развратни действия.

Митко е обвинен и за това, че извършил сделки – закупуване на кола и недвижими имоти, всичко на обща стойност 10 200 лева, както и финансова операция на стойност 5 000 евро с имущество, за което знаел, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление – с парите, заработени от момичетата.

Установено е, че обвиняемият е закупил апартамент в Димитровград, лек автомобил в Сливен и поземлен имот, ведно с двуетажна къща в Кермен. В Хаген е наредил паричен превод за сумата от 5 000 евро в полза на жена. Преводът е изпълнен, чрез системите за бързо разплащане.

Мъжът е обвинен и за това, че е получил 16 018 лева – пари заработени от жертвите. Парите са изпращани от различни хора в Хаген, чрез системите за бързо разплащане. Получавани са в Сливен от обвиняемия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button