Разглеждат една по една планираните за уикенда сватби в Хасково, може да ги разрешат

Хасково

Възможно е да се разреши провеждането на сватби в Хасково тази събота и неделя.

Това стана ясно след срещата на представители от сватбения бранш със заместник-областния управител Митко Петров и директора на РЗИ д-р Соня Димитрова. Крайното решение ще бъде взето на заседание на областния кризисен щаб тази вечер. Дотогава всички, които желаят да направят сватбата си трябва да подадат искане до областния щаб. В него трябва да се опише къде ще се проведе сватбата, какъв е капацитетът на ресторанта, колко гости ще има и как ще се гарантира, че ще се спазват противоепидемичните мерки.

Всяко искане ще се разглежда индивидуално, обясни д-р Димитрова. Това става възможно след получено писмо от националния щаб за тази събота и неделя да се направи изключение, защото организацията вече е направена. Предварителните очаквания са сватбите да бъдат разрешени от областния щаб, но с изискването заведението да работи на 50% от капацитета си.

Сватби

Атанас Дюлгеров и Метин Рашид, които имат големи сватбени салони, заявиха след срещата, че са доволни. Те имат предвидени сватби при тях и ще подадат заявления за разрешение за провеждането им.

Haskovo.info припомня, че преди обяд пред областна администрация се събраха десетки представители от сватбения бранш, които изразиха недоволството си от забрана на сватбите и баловете. Те казаха, че са пред фалит и поискаха от държавата да им разреши да работят. Мерките пък влязоха в сила от днес до 15 юли със заповед на здравния министър Кирил Ананиев заради ръста на заразените с коронавирус в страната.

Сватбарският бранш на ръба на оцеляването, отлагат сватби по три пъти

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.