Хасково

Осем нови случая на COVID-19, сред тях в социален център за деца в Хасково

Осем нови случая на коронавирус са регистрирани в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Положителна е жена на 51 г., която работи в Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Хасково. Днес на центъра ще бъде връчено предписание за дезинфекция от лицензирана фирма, а 12 потребители и персонал, които са контактни на жената, ще бъдат поставени под карантина.

Положителни са и трима пациенти в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково. Това са жена на 58 години, жена на 69 години от община Хасково и жена на 38 години от община Тополовград.

От МБАЛ – Димитровград е взета една проба за COVID-19. Резултатът все още се обработва.

Контролна проба е взета на 6-годишното дете от община Димитровград и на четирима от контактните му лица. Пробите са отчели положителни резултати. Контактните лица с положителен резултат са две жени на 40 и 65 години и двама мъже на 39 и 69 години от община Димитровград.

135 са новозаразените в страната при направени 5 252 теста. 14 са починали вчера, а 256 са оздравели. 768 са настанени в болница, като 56 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

След случая на COVID-19: дезинфекцираха социалния център в Хасково, психолози работят с децата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button