Хасково

След случая на COVID-19: дезинфекцираха социалния център в Хасково, психолози работят с децата

Община Хасково организира дезинфекция на сградата на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, съобщават от кметството.

Това стана по предписание на РЗИ – Хасково, заради констатирана положителна проба на COVID-19 на 51-годишна жена, работеща в центъра. Екипи на „Екопрогрес“ дезинфекцираха външното пространство и прилежащи територии около сградата, а специализирана фирма напръска помещенията вътре в Центъра.

Дезинфекция

В него са настанени 10 деца на възраст от 10 до 17 години. На тях и на персонала са връчени предписания за поставяне под карантина. За времето на изолацията са осигурени служители, които ще останат с децата в центъра, за да полагат грижи за тях. Храненето се осигурява от фирма за кетъринг, с която също са проведени разговори за доставката на храна при спазване на всички противоепидемични мерки. Храната на домуващите и на персонала ще бъде доставяна в еднократни опаковки.

Център

Социалните работници и психолозите от Центъра за обществена подкрепа към община Хасково от днес започват дистанционна работа с настанените в центъра. Ще бъдат водени индивидуални занимания с всяко дете в условията на социална изолация за подкрепа и работа в затворена среда.

Haskovo.info припомня, че общо новите случаи на коронавирус в Хасковска област са осем.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Осем нови случая на COVID-19, сред тях в социален център за деца в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button