Важно

Икономиката на Хасково продължава да е в рецесия, харчим все по-малко

Наско Нанев

Наско Нанев

Година след началото на рецесията в област Хасково тя все още не е преодоляна, сочат данните за развитието на икономиката през първото тримесечие на годината. Реализираните продажби през периода са за 255 милиона лева, което е с 15% по-малко в сравнение с миналата година.

Най-висок оборот наблюдаваните от статистиците 320 структуроопределящи фирми са реализирали през март – 103 милиона лева. Това е и единственият месец с ръст спрямо миналата година от 5 на сто.

Покачване на продажбите обаче има само в химическия и машиностроителния сектор. Това се дължи най-вече на двойното нарастване на производството в „Неохим“. При останалите предприятия спадът е доста сериозен. При металните изделия той е 86%, при строителните материали – 63%.

Сериозен спад е отчетен в търговията. Оборотите през първото тримесечие са с 1/3 надолу, което показва свито потребление, коментира началникът на териториалното статистическо бюро Наско Нанев.

Все пак сред мениджърите вече се прокрадва оптимизъм. В анкетите, които попълват, те са посочили, че очакват увеличаване на оборотите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Pepo
Pepo
29.04.2010 21:09 21:09

Тея не са добре какво двойно нарастване на производтвото в Неохим .Неохим е в такава криза че нямам думи

Back to top button