349 са вече ваксинираните в Хасковско, по-малко настанени в болниците

Хасково

349 са вече ваксинираните срещу COVID-19 в Хасковска област. Това са съобщили от РЗИ – Хасково на онлайн заседание на Областния оперативен щаб, свикано от областния управител д-р Стефка Здравкова.

44.7% от имунизираните са лекари, 32.6% са специалисти по здравни грижи, 21% са помощен персонал и 1.13% са дентални специалисти и фармацевти. Днес са пристигнали още 55 дози от ваксината, които ще бъдат разпределени между Медицински център – Димитровград – 10 дози, МБАЛ – Хигия – 35 дози и МБАЛ-Хасково – 10 дози, като ще бъдат поставени през тази седмица. Предстои получаването на втората доза от ваксината, която ще бъде поставена на първите имунизирани на 18 и 19 януари.

Както Haskovo.info писа, 20% от учителите в Хасковска област, или 579 души, са заявили желание да бъдат ваксинирани. 11% са направили това от непедагогическия персонал – близо 200 души.

От началото на годината до 10 януари Центърът за спешна медицинска помощ се е отзовал на 1 567 сигнала в областта, от които 197 със съмнения за COVID-19 или диагностицирани с коронавирус.

Началниците на лечебните заведения са докладвали заетите легла към момента, като са отчели намаление на броя на заразените и хоспитализираните. В МБАЛ – Хасково са настанени 66 души с COVID-19, петима от които са в ОАИЛ. В МБАЛ – Димитровград са заети 8 легла, а 6 души очакват потвърждение. В МБАЛ – Харманли са заети 15 легла, а в МБАЛ-Свиленград пациентите са 27, като 10 са в ОАИЛ. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 16 души, а трима очакват потвърждение.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.