Важно

160 аут от общината, кметството няма да работи в петък

Заседанието на общинския съветНад 160 щата ще бъдат съкратени в общинска администрация и общинските предприятия. 40 от тях ще бъдат работещи в кметството. Част от съкращенията ще засегнат незаети места. Решението бе одобрено днес на сесия на Общинския съвет.

С гласуването си местните парламентаристи дадоха зелена светлина и на друга антикризисна мярка. До края на годината служителите в администрацията ще работят само 4 дни седмично. В петък те ще са в неплатен отпуск. Така кметството ще спести над 300 000 лева.

В последния делник на седмицата ще останат дежурни служители само в служба ГРАО, където се издават документи при смърт, раждания и бракове.

Предприетите антикризисни мерки са във връзка с намалянето на държавната субсидия на община Хасково. Реално тя е орязана с около 30%, коментира кметът Георги Иванов.

По време на гласуването днес полемика предизвика съкращаването на щатовете в общинските оркестри. В крайна сметка бе прието предложението на кмета симфоничният да се раздели с 18 от 36-те си щата. Духовият оркестър остава с 12 от 16-те досега, а народният от 12 остава със 6 щата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.06.2010 16:06 16:06

Предлагам кмета да си внесе всички лихви по сделката с БИЛЛА и да се разследва дали има и други такива случаи в ощината.
Това би била една много хубава кризисна мярка.

ей това е кмет
ей това е кмет
25.06.2010 20:16 20:16

В община Свиленград няма да бъдат съкращавани служители от администрацията и обслужващите звена, категоричен бе кметът Георги Манолов.

Докато не видим конкретните разчети не предвиждаме промяна в щата, в работното време, работните дни и прочие непопулярни антикризисни мерки, коментира Манолов. Според него подобни действия в общините са незаконни, защото такива решения би следвало да се приемат след като Народното събрание промени държавния бюджет и след като се подложи на обществено обсъждане последващата корекция в общинските бюджети.

edna jena
edna jena
27.06.2010 22:20 22:20

nqma da rabotqqt w petyk,no kakwi premii 6te vzemat po nowa godna…

гражданин
гражданин
28.06.2010 8:37 8:37

пълна тъпотия е шефката на културата, но нали е дружка на кметицата-тя е къдровика на Хасково.

KR
KR
13.08.2010 10:26 10:26

„Част от съкращенията ще засегнат незаети места“………….
verno li ima nezaeti mesta…..i 6te gi sukra6tavat..bravo….zaplatite za tezi nezaeti mesta kade se pevejdaha i s kolko sa o6tetili ob6tinata………i kak moje edno nezato rabotno mesto da se sakrati…….OBQSNETE MI TOZI ABSURD……

Back to top button