Хасково

Ученици за трети път приготвиха обяд на медиците от COVID-отделенията в МБАЛ – Хасково

Ученици от 11 А клас на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ приготвиха обяд за медиците от COVID-отделенията в МБАЛ – Хасково.

Гимназистите в специалност „Кетъринг“ започнаха да готвят от сутринта агнешка супа, печено агнешко, салата, хлебчета и десерт. Месото е дарено от хасковска фирма. На обяд храната беше занесена в болницата. Медиците получиха обяд от учениците вчера, като е плануван и за утре.

Благотворителност

Директорът на гимназията Пенка Георгиева каза, че това е един урок по човечност. Тя призова дарители да се включат с месо, а останалите продукти са на гимназията. Идеята е учениците да готвят за медиците поне веднъж седмично в този труден за обществото период.

Благотворителност

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Красимира Кинова благодари за обяда и каза, че вчерашният е бил много вкусен. Тя пожела на децата да продължат с благородните си начинания, а един ден да стигнат и до риалити шоуто Гордън Рамзи.

Д-р Кинова каза, че в момента в отделението са настанени 26 пациенти, като 19 от тях са с COVID-19. Засега има свободни легла, но заболяемостта плавно нараства.

Благотворителност

От Второ вътрешно отделение също благодариха за храната и подариха на учениците торбичка със сладка почерпка. Обяд беше занесен и във физиотерапията, където също има сектор за болни с коронавирус.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Читател
Читател
11.02.2021 21:15 21:15

Чудесно начинание!

Анонимен
Анонимен
12.02.2021 18:04 18:04

Личи си че едните добре готвят, а другите не правят мокаят.

Back to top button