Хасково

Здравният министър похвали хасковската болница, разкриват още 12 COVID-легла

Още 12 легла за пациенти с COVID-19 се разкриват в МБАЛ – Хасково. Причината е, че всички 90 легла там вече са заети, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов.

Това стана след посещение на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в МБАЛ – Хасково. „В хасковската болница са направени добри промени. Впечатлен съм от реда тук и от това, че има много млади специалисти и медицински сестри, които искат да работят“, заяви пред Haskovo.info след инспекцията проф. Ангелов. Заедно с д-р Гелов те минаха през Спешно, Вътрешно, Хирургичните отделения и COVID-зоната.

Болница

Преди обяд здравният министър и премиерът Бойко Борисов посетиха хасковското село Малево, където е разположен мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19.

Междувременно пък в Хасково бе заместникът на Ангелов д-р Бойко Пенков. Проведено бе и заседание на областния оперативен щаб, на което от РЗИ са докладвали, че техният мобилен кабинет за прегледи може да бъде използван за извършване на ваксинации в отдалечените места. Щабът е преценил, че на този етап не е необходим денонощен имунизационен кабинет. При нужда обаче такъв ще бъде разкрит.

От ЦСМП са организирали график за март с 12-часови дежурства на лекар и медицинска сестра и при нужда той ще заработи за имунизация в труднодостъпни райони.

Борисов и здравният министър при мобилния пункт за ваксинация в Малево – ВИДЕО

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сакатия лекар
Сакатия лекар
23.02.2021 16:35 16:35

Днес къде беше здравния министър,когато почина човек чакайки в манипулацонната на ДКЦ1?

Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
23.02.2021 19:06 19:06
Отговор до  Сакатия лекар

Здравейте, групичка. Изминаха два месеца от Големия Срив, когато от всички телесни отверстия на Соципатията започнаха да изскачат мощни truth bombs, които избухваха в електриково зелено и рикошираха в стените на офиса на ливада север, създавайки тяга без обратно съпротивление на вселенския разум – като един невъзможен двигател на човешката еволюция, който ме изстреля безмилостно през хиперпространството право към свръхмасивната черна дупка по долните етажи – едновременно душегубка и чистилище, където след космическа, експлозивна диария преминах отвъд хоризонта на добрия кредитен рейтинг и потънах в милиардите други вселени – огнени геени, за да се намирам и губя отново и отново, разтеглена като маркова спагета от 100% Semolina Durum…

До сакатия лекар
До сакатия лекар
23.02.2021 16:50 16:50

Днес ли е починал ? Защо медиите нищо не казват ?

Анонимен
Анонимен
23.02.2021 16:56 16:56
Отговор до  До сакатия лекар

Вие искате поименно за всеки смъртен случай да бъдете уведомен ли? Милиони хора умират всеки ден. Никой не се е измъкнал жив от тоя живот. Това, че е бил в лечебно заведение означава, че човекът е бил болен. Част от заболяванията, ако не знаете, водят до преждевременна смърт. Нищо извънредно няма в това. Иначе съболезнования на близките му!

88
88
23.02.2021 17:20 17:20

Ти да видиш !!!!

Анонимен
Анонимен
23.02.2021 22:55 22:55

И I-во вътрешно ли похвали? Дано не попадне там!

Анонимен
Анонимен
24.02.2021 22:52 22:52

Браво Бате Бойко и мацето с червените ботушки. Бъдете здрави и много щастливи.

Back to top button