Хасково

Почина изпълнителката на химните на Хасково и Димитровград Ваня Костова – ВИДЕО

Една от най-обичаните български певици Ваня Костова е починала на 64 години. Тя е родена в Димитровград и е изпълнителка на химна на града, както и на този на Хасково.

Тя е била в критично състояние, когато по-рано днес в дома й е извикан спешен екип и лекарите не са успели да й помогнат, съобщава Нова телевизия. Не се посочват причините за смъртта.

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Баща й е работил в мините край града, а майка й е била шивачка. Ваня е третото дете в семейството. Има двама по-големи братя, пише в биографичната й справка в Уикипедия.

На 10-годишна възраст Ваня остава да живее само с майка си след развода на родителите си. Прекарва детството си в Родопите и по-късно в Бургас, където завършва езикова гимназия. Още през този гимназиален период се увлича по пеенето и пее по бригади и заведения.  Завършва Българската държавна консерватория в класа на доцент Георги Кордов.

През 1980 г. участва на общонационален конкурс към Ансамбъла на ГУСВ за вокалисти на новосформираната вокална група „Тоника СВ“. Ваня изпява първата си песен като професионална певица заедно с „Тоника СВ“ – „Приятели“ по музика на Стефан Диомов и текст на Георги Белев.

Ваня Костова изпълни химна на Димитровград през 2007 година за 60-годишнината на града.

Димитровградчани си харесаха химна

 

Чуйте химна на Димитровград:

 

2 години по-късно заедно със сина си Боян Михайлов тя изпълни и химна на Хасково. На премиерата му Ваня Костова даде интервю за Haskovo.info

Ваня Костова се сроди с Хасково – ИНТЕРВЮ

Поклон пред паметта й!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button