Хасково

Обещание за 3,3 милиона лева кредит за покриване на задълженията на ВиК – Хасково

Ангажимент за осигуряване на кредит за погасяването на задълженията на ВиК – Хасково към доставчика на електроенергия и Басейнова дирекция на обща стойност около 3 300 000 лева са поели от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщават от Областната администрация в Хасково.

Това се случва след сагата с евентуалното спиране на тока на водното дружество, която се разигра по-рано през деня. Малко преди обяд от Елекстроразпределение Юг обявиха, че има заявка от търговец на електроенергия за спиране на захранването на административната сграда и помпени станции на ВиК. Два часа по-късно съобщиха, че заявката е отменена.

В тази връзка областният управител Минко Ангелов е провел разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството доц. д-р Виолета Комитова, в които са били обсъдени проблемите във ВиК сектора в област Хасково. Отделно е проведен разговор с ръководството на ВиК холдинга, където отново е била обсъдена ситуацията с кризата във ВиК сектора.

Кредитът ще бъде отпуснат от ВиК холдинга, за да не бъде застрашено водоподаването в Хасково, уточниха пред Haskovo.info от областната администрация. От там посочват, че задължението на ВиК към доставчика на ел. енергия към 31.12.2020 г. е 1 230 000 лв., а към 30.06.2021 г. е 1 800 000 лв. Задължението към Басейнова дирекция към края на 2020 г. е около 1 000 000 лв.

Минко Ангелов е провел разговор и с кмета на Хасково Станислав Дечев, за да бъде изготвена заповед за съвместни проверки относно ограничаване на ползването на питейни води за поливни и други цели.

Опасност: Спират тока на ВиК – Хасково заради неплатени задължения

Обрат: Няма да спират тока на ВиК – Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Минко крадеца
Минко крадеца
11.08.2021 21:16 21:16

Минко знае как се краде ток. Да им даде едно ноу-хау на ВиК Хасково и всичко ще е о.к. Вода без пари.

Селянка
Селянка
12.08.2021 15:06 15:06

Как така натрупаха такъв борч .ние си плащаме водата и ако искам ще поливам безсрамници да не си мием терасите

Back to top button