Спорт

Младите баскетболисти са на полуфинал на Световното по умения

България се класира за втора поредна година на полуфинал на Световното първенство по умения FIBA Skills Challenge, съобщават от федерацията по баскетбол.

След като миналото лято 17-годишните се класираха втори на първото издание на турнира, тази година момчетата от по-долния набор – до 15 години, преодоляха квалификациите и продължават без загуба в надпреварата. Днес избраниците на Юлиян Аладжов и Румен Шопов се оказаха по-добри от Полша и спечелиха със 124:110. Българите бяха много по-прецизни в изпълнението на елементите и събраха 32 точки за 142 секунди. Съперникът записа 22 точки за 124 секунди. Петицата на България за днес бе Кристиян Желев от Хасково, Камен Каменов, Преслав Дурев, Деян Колев и Александър Жилев.

На 25 октомври е следващият двубой на „лъвчетата“. Китай също стигна до Топ 4, като трябваше да са съперник на нашите в четвъртфинала, но промяна от страна на организаторите ги прати срещу Тунис. Китайците спечелиха със 118:110. До полуфинал стигнаха и Монголия – световен шампион за 17-годишни, и Израел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button