Хасково

Възстановиха паметника на Незнайния воин в Хасково

Екипът на скулптора Петър Александров възстанови днес откъртената глава от една от фигурите на паметника на Незнайния воин в центъра на Хасково.

Haskovo.info припомня, че главата падна на 30 октомври, когато за пореден път деца се катериха по паметника. От полицията установиха родителите на детето, а преписката беше изпратена до прокуратурата.

ПаметникДосега главата се съхраняваше от общината. Реставрацията ще струва около 1 500 лв., съобщиха от кметството. Сега главата ще бъде залепена здраво, така че да не може да падне отново.

ПаметникАлександров припомни, че преди 15 г. е правена реставрация на паметника. Тогава е било установено, че тази глава е била компрометирана – с измито лице от киселинните дъждове и е била подменена. „Но поради това, че паметниците в България не се поддържат и вандалските прояви водят до това“, каза скулпторът.

ПаметникТой препоръча на всеки 3 г. да се прави хидрофобизация и да има човек, който да оглежда паметниците и да следи какво се случва с тях.

Обезглавиха един от войните на паметника в центъра на Хасково

Преписката за обезглавения паметник в центъра на Хасково стигна до прокуратурата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button