Хасково

Издадоха европейска заповед за арест на шофьор, който причини тежка катастрофа със загинал край Хасково

Хасковският окръжен съд разреши издаването на европейска заповед за арест спрямо 59-годишният мъж с турско и българско гражданство, който на 20 март миналата година причини тежката катастрофа на пътя Хасково – Димитровград, при която загина 23-годишният Йордан Бозуков.

Haskovo.info припомня, че тогава колата на Йордан беше застигната и ударена от автомобила на издирвания мъж. Младежът беше откаран в много тежко състояние в хасковската болница, където няколко дни по-късно почина. Виновният шофьор, който е карал с 2.03 промила алкохол, беше освободен няколко часа след инцидента и избяга в Турция. Близките на загиналото момче организираха протести с искания за справедливост.

От 21 март миналата година насетне местонахождението на турския водач не е установено. Обявен е за общодържавно издирване, което не е дало резултат. Установен е негов адрес в Турция и е направен опит да бъде призован на същия чрез съдебна поръчка за международноправно сътрудничество, която турските съдебни власти са отказали да изпълнят. Така хасковският съд е уважи искането на прокуратурата и разреши издаването на европейската заповед за арест, допълват от ХОС.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Хасково – Димитровград

Почина тежко раненият шофьор от катастрофата край Хасково

Протест срещу войната по пътищата затвори булевард в Хасково – ВИДЕО

„Справедливост за Дани“ събра десетки пред съдебната палата в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Късно
Късно
16.02.2024 15:29 15:29

Вече няма да го намерят. Скрил се е някъде. Да се провери кой го е пуснал . Това не става случайно. Някой от ДПС се е ОБАДИЛ НА НЯКОЙ В ХАСКОВИ И СЛВ ТОВА Е БИЛ ПУСНАТ ОТ КОНКРЕТЕН полицай. Всеки тук си има име и вина.

Юлиян Атанасов
Юлиян Атанасов
16.02.2024 19:17 19:17
Отговор до  Късно

Всичко е свързано с политика и влияние. Ясно е, че на този индивид транспортната компания е захлебвала покрай ДПС и този убиец е пряко свързан с тях, което му в позволило да избяга.. Дано всички замесени в освобождаването на въпросния изпитат вина за смъртта на това младо момче

вип
вип
16.02.2024 16:56 16:56

След дъжд качулка, то мина една година те сега се сетиха. Жалко за момчето :(

Юлиян Атанасов
Юлиян Атанасов
16.02.2024 19:12 19:12

Нека се каже кой направи чадър на този долен наглец! Защо след като е шофирал пиян е пуснат от районното и кой му е осигурил излизането от България? Има много въпросителни, но докато хората в България не се разбудят малко няма как да се получи.. Нека ако някой, който знае къде е този убиец или му е помогнал с укриването, знае че това момче лежи и на неговата съвест! Мир на душата му и дано има справедливост, защото сме на път да се превърнем в поддържава на Турция!

Анонимен
Анонимен
16.02.2024 20:59 20:59

Ако беше Стоянчо вече щеше да е в затвора само че нали е Лютви и за него законите не важат да е… тая скапана продажна България

ФъкЮ
ФъкЮ
17.02.2024 12:21 12:21

Амуджата трябва да бъде съден за умишлено убийсгво.2.3 промила и управлява мпс,това е умишлено престъпление.

Анонимен
Анонимен
21.02.2024 9:29 9:29
Отговор до  ФъкЮ

Цялата ни държава е е такава гняз. Тюрка с връзки пуснат от рпу, няма проблем.. да започнем и ние да пием и да друсаме, и всичко що е резак да го блъскаме и тей то

Илиян
Илиян
21.02.2024 9:27 9:27

Мама ви турска нямало да го дадат ли, айде ай сега границата всичко ще е турска кола или тир да му се е*е майката от претърсване, глоби, бавене и така докато не го предадат оня, рязани хлебарки

Back to top button