Хасково

Забрана: След 11 часа никаква работа по пасищата и балиране на слама и сено

Забрана за обработка на пасища и балиране на сено и слама след 11 часа е в сила на територията на област Хасково. Тя е наложена със заповед от областни управител Мехмед Атаман.

Традиционната забрана влиза в сила от днес и ще е валидна до 1 септември. Кметовете на населените места трябва да уведомяват хората при риск от високи температури, силен вятър и бързоразвиващи се пожари и да заострят вниманието им при дейности в пасища, ливади, горски територии и дворове.

Няколко са вече през този сезон пожарите, причинени от земеделска работа. Три от тях са предизвикани при балиране на слама. Най-опасна е работата по почистване на пасища, тъй като там има най-голям риск от възникване на искри от удар на метал в камък, припомнят от Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково.

Екстремален риск от пожари в Хасковско, пламнаха сухи треви край Рабово

Haskovo.info припомня, че за днес и следващите дни за региона е обявен екстремален риск от пожари, а общините и службите трябва да са в максимална степен на готовност, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

По обяд днес пламнаха сухи треви край стамболовското село Рабово. Пламъците не са успели да стигнат до горски територии. На място остават дежурни екипи на пожарната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button