Важно

Концерт събира пари за ин витро на димитровградско семейство

Зов за помощАнтоанета и Валери Стефанови от Димитровград на пръв поглед са обикновено средностатистическо семейство. Тя е безработна от юни месец, той е военен и пътува ежедневно до Стара Загора, където е работното му място. Заедно са от 5 години и в дома им е любов, хармония и разбирателство.

В самото начало на връзката ни бяхме честни и откровени един с друг и споделихме за здравословния проблем, който и до днес е пречка пред единствената ни мечта- да бъдем родители, признават Валери и Антоанета. Знаем, че той засяга над 250 000 двойки в страната. Но при положение, че медицински способ за решението му има, не искаме да се примирим и откажем от възможността да имаме дете, категорични са те.
Затова още преди 5 години за първи път посещават клиника за ин витро процедури. Два от опитите, които правят там, плащат със собствени средства, което им коства близо 15 000 лв. Осигуряват ги с помощта на свои близки и банкови кредити, които изплащат и до днес.

Двата опита за ин витро не дадоха положителен резултат. Последваха още 3, финансирани от Фонда за асистирана репродукция, като това е лимитът му за семейства, като нашето. Единият бе успешен. При това, както често се случва – близнаци! Радостта ни трудно може да бъде описана с думи! Три месеца живяхме, окрилени от надежда и тръпнехме в очакване на нашите ангелчета. Уви… В третия месец по необясними причини ги изгубихме. Шокът и разочарованието, болката и отчаянието ни покориха за дълго. Затворихме се в дома си сами с болката, спомня си Антоанета.

С подадената ръка от нашите родители, от близките и приятелите ни, сега намерихме сили отново да опитаме. Времето ни притиска, защото неумолимо следва своя ход и с всяка изминала година шансовете да сбъднем своето Рождество, да имаме дете, да сме родители, намаляват. Затова събрахме строшената ни на парченца мечта и сили да я изречем на глас. Преодоляхме страховете си и сме готови да разкажем за своя проблем и своята болка. Не е лесно, но… вяра и надежда още имаме. Финансовите ни възможности се изчерпиха, признава още тя.

Зов за помощМного е чувствителна. Откликва на всеки зов за помощ, включва се във всички благотворителни инициативи, организирани тук, в Димитровград. Радва се на децата. На малката ни племенница. Като че ли това и помогна да се съвземе след болката, шока и разочарованието, когато загубихме близнаците. Беше на 26 октомври, преди 2 години. Помня дори часа, когато я закарах с тежък кръвоизлив в Пловдив и помня колко много плака тя тогава, разказва пестеливо Валери.

Антоанета обаче успява да надмогне болката и иска отново да опитат с ин витро. Този път, при считаните за най-добрите специалисти в страната- лекарите Стаменов, Шефкетова и Персенска в София. Одобрени са от тях за процедурата и дори имат насрочена дата – 22 февруари 2013 г. За целта обаче им е необходима непосилната за тях сума- 8 000 лв.

Зная го със сърцето си, усещам, че този наш последен шанс ще сбъдне мечтата ни и ще имаме своето детенце. Имам в себе си толкова много любов и толкова искам да му я дам, разказва Антоанета. Категорична, че има силите да издържи отново всички нелеки медицински процедури и физическата болка не я плаши. Готова е да я понесе в името на това да сбъднат мечтата си.

Окуражени от близките и приятелите ние се решихме да поискаме вашата помощ, мили хора! Да се обърнем към всички семейства, богати със своите деца! Към майките и бащите, бабите и дядовците, които имат своите рожби! Разчитаме на вашата доброта и съпричастност, за да съберем тези пари. Как да се откажа сама от единствената си мечта- да бъда майка? Как да зачеркнем сами едничкия шанс да бъдем родители, да дадем живот и да осмислим своя с усмивката на едно дете, казват Антоанета и Валери.

Зов за помощПознати и непознати, с които споделихме болката и надеждата си, откликнаха с желание да ни помогнат. Така се роди идеята и за първата ни благотворителна проява- концертът „Дари Рождество“, който организираме в Деня на християнското семейство- 21 ноември, от 18 часа, в спортна зала „Младост“ в Димитровград, съвместно с Фондация „Подари усмивка“, подкрепата на община Димитровград, мотоклуб „Викингите“ и безвъзмездното участие на: GRAND ILLUSION, SPIDER, UNDER BUILDING, формация STREET DUST, БЕТИНА И ДЕНИЦА, ЕЛЕОНОРА СТАЛЕВА и децата от Център за настаняване от семеен тип, които заедно с нас ще празнуват първия рожден ден на центъра, допълват те.

Цената на пропуска е 4 лв. и можете да си закупите от офиса на фондация „Подари усмивка“, който се намира на бул.“Раковски“ 16, (бившият „магазин Детски свят“), етаж 1, офис 3. Пропуски можете да вземете и на място в спортната зала, преди началото на концерта.

Семейството е открило и специална дарителска банкова сметка, средствата от която могат да бъдат ползвани само целево и преведени директно в болницата за ин витро процедурата. Декларирали сме, че ако събраните в благотворителната ни кампания пари се окажат повече от необходимите за нашето ин витро, то остатъкът ще бъде преведен от банката във Фонда за асистирана репродукция, увери Антоанета.

Дарителската банкова сметка е:
АЛФА БАНКА – КЛОН БЪЛГАРИЯ
IBAN : BG80CRBA98981030026291
BIC CODE : CRBABGSF

Вярваме, че ще срещнем още  и още съпричастност! Че с подкрепата на много хора, със силата на тяхната доброта, човечност, милосърдие, добра мисъл, дума и щедрост, ще успеем да сбъднем мечтата си  за нашето ин витро Рождество! Благодарим на всички, които до този момент ни повярваха и са с нас! Дано чудото на Рождество се случи, когато не сме сами в надеждата си, завършват разказа си Антоанета и Валери.
И вярват, че с помощта на добрите хора тази история ще продължи с поне едно дете…

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.11.2012 14:55 14:55

Смяна на КОЧА и работата е 66…

mona
mona
19.11.2012 19:11 19:11

да не можете да имате собствено дете и да нямате пари за инвитро не е ли знак от съдбата, че трябва да си осиновите дете?!
аз лично давам пари само на болни хора, това тук го намирам за глезотия на фона на мизерията , в която живеят изоставените деца.

Анонимен
Анонимен
20.11.2012 20:35 20:35

Данните сочат,че към август-2012г. три хиляди български семейства чакат да осиновят дете,сега вече може и да са повече.От къде знаете,че това семейство не е едно от тях?Осиновяване на българче в България става все по-трудно.Има семейства,които чакат по три години.Не знам от коя планета падате,но това си е ваше мнение,уверена съм,че ще се справят и без вашите пари пък и никой не е дошъл да ви ги вземе. Когато си здрав,лесно се дава съвет на болния.Не дай Боже никому техният проблем.

Атанас
Атанас
23.11.2012 11:16 11:16

Досега 5 опита,попитайте ги, колко още трябва да направят,за да се спрат най после.

mona
mona
23.11.2012 14:23 14:23

Това, че процедурата по осиновяване била трудна е само оправдание, за тези, които не искат да го направят. Познавам няколко семейства, които са си осиновили деца без проблеми. За да не дават толкова лесно на някои семейства, значи не отговарят на условията. Някои хора просто не стават за родители, а на други не им е писано да имат свои собствени деца, единственото, което им остава, е ИЗБОРЪТ да го ПРИЕМАТ и да се примирят с положението си. Такъв е животът. За това пък има психотерапевти, които могат да им помогнат да променят мисленето си и да погледнат нещата от друг ъгъл, защото българина страда от много предразсъдъци…

Lidiq
Lidiq
05.12.2012 19:44 19:44

Напълно съгласна съм с горния коментар.Добре,де,ами ако не стане и този път!?За седми откъде ще търсят пари?И кога ще приемат фактите всъщност?Осиновяването не е невъзможно-познавам хора,които са осиновили по две деца,ама явно семейството не е достигнало това съвършенство.И кава е тази просия с кутии и кашони!?!?Нито са болни,нито сакати.За болни хора бих помагала,които нямат друг избор,но за инвитро….малко ми е смешно.Нали вече фондацията ги е подпомагала,държавата-също,сега още какво трябв ада стане?Айде да започват кампания и за седмия път,че явно не могат да се примирят.Аз да ви кажа имам много малък бюст и много си патя от това,мисля да помоля обществото да ми събере за малко силиконче,белким получа шанс за по-добро бъдеще.

Back to top button