Важно

ИЗВЪНРЕДНО: БОЙКО БОРИСОВ ОБЯВИ, ЧЕ ПОДАВА ОСТАВКА

Бойко БорисовПремиерът Бойко Борисов обяви, че ще подаде оставка днес по обяд след заседанието на кабинета. Министър – председателят заяви от трибуната на Народното събрание, че не може да управлява в такава обстановка, когато по улиците се лее кръв. Това, което демокрацията е признала по цял свят, са избори. Няма да участваме в програмен кабинет с БСП и ДПС, допълни премиерът.

Не искам да виждам кръв по улиците, нито искам да виждам полицаите на България, които ги имам като братя, да се бият с когото и да било. Не мога да гледам окървавен „Орлов мост“. Всяка капчица кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Това нито ни е цел – властта, нито имаме изгода ако трябва да се пазим от хората“, бяха думите на Борисов пред депутатите.

Държавата има нужда от нов кредит на доверие, хората да определят как ще се управлява от тук нататъка. Ние за близо 4 години направихме максимума – договорихме бюджет за следващия програмен период, решихме доста въпроси, строят се магистрали, жп линии и пречиствателни станции, всички фондове са отворени. Затова днес вместо да правим структурни промени, ще отидем да си проведем Министерски съвет и на обед ще депозирам оставката на правителството„, заключи премиерът.

11:30 часа – Оставката на правителството е депозирана в Народното събрание, ще бъде гласувана утре.

РЕАКЦИИТЕ

От ДПС обявиха, че оставката на правителството почетният им лидер Ахмед Доган е предрекъл още на конференцията на партията. Сповед сметките на движението, предсрочни избори може да има на 28 април.

От ДСБ и СДС обявиха, че подаването на оставка е абдикиране от проблемите и по този начин Бойко Борисов предава властта на червените и ДПС.

От БСП заявиха, че оттеглянето на правителството е добро за целия български народ.

Председателят на ССД Стефан Софиянски каза, че подаването на оставка на правителството е очакван ход, защото Бойко Борисов не може да се справи с проблемите. „Въпросът е какво ще се прави от тук нататък“, коментира Софиянски. По думите му има експерти, които могат да поемат управелнието на България през следващите месеци, но се иска работа.

Според лидера на РЗС Яне Янев постъпката на Бойко Борисов е достойна.

От Атака се обявиха „за“ експертен кабинет, в който да не влизат представители на партиите, които до този момент са били част от властта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.02.2013 9:45 9:45

Най-накрая!

ura
ura
20.02.2013 9:49 9:49

URAAAAAAAAA MNOGO ZAKASNIA

П. Копьева
П. Копьева
20.02.2013 9:49 9:49

НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ Е ТОВА, ЧЕ ПОДАВА ОСТАВКА. ТАКА НЕ СЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ…КАКВО СЛЕДВА ОТ ТУК НАТАТЪК…? ЩЕ БЪДЕ НАЗНАЧЕНО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ИЗЛЪЧЕНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА,ИЛИ МОЖЕ БИ ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА, ИЛИ ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ…? ПОДАВАЙКИ ОСТАВКАТА СИ , БОРИСОВ ФОРСИРА ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА БСП. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ НОВИ ГРЕШКИ!!!

URA
URA
20.02.2013 9:56 9:56

RAZSIPAHTE NARODA S TIA NEKADARNICI DETO SLAGADE

URA
URA
20.02.2013 9:57 9:57

KOITO KRAL KRAL A SEGA DIM DAVI NIAMA NEKADARNICI

y
y
20.02.2013 10:33 10:33

6tevi podaria po edna noji4ka dasi imate vii osven lenti da rejehte drugo nemojehte

Анонимен
Анонимен
20.02.2013 10:39 10:39

Това беше чаканото от народа решение. Нека сега политическите подлоги и обърканите умствено люде не се опитват да изкарат Бойко герой. Не е! Той е некадърен, а хората му още повече. Надявам се само останалите политици да се обединят около идеята, че държавата трябва да се развива, а не да се опитат да изведат облаги за себе си.

Dj Koko
Dj Koko
20.02.2013 11:02 11:02

Жалко, много жалко и голяма скръб за всички членове на ГЕРБ! Софрата се разтури, мохабета свърши- няма вече изгледи за уреждане и ходатайстване. Жалко за партийните книжки, платения членски внос и разбитите мечти за предстоящите избори. ГЕРБ си замина и с него и всички гербаджии- също като царя. Пийте по една студена вода, по една ракия и ще ви мине, но болката от разбитите мечти дълго ще ви мъчи. Пускайте молбите за напускане и бързо към БСП, Кунева и ДПС- там мохабета тъкмо се заформя и софрата се наглася.

Back to top button