Важно

Парламентът прие оставката на правителството

Бойко Борисов209 от 215 участвали във вземането на решението депутати гласуваха „за“ оставката на кабинета на Бойко Борисов. Така на практиката страната вече е без правителство. Петима от независимите гласуваха „против“, а един – „въздържал се“. Оставката беше приета с гласовете на всички парламентарни групи.

„Благодаря, че приехте оставката и се надявам сега всички спекулации да приключат“ – това бяха първите думи на Борисов след обявяването на резултатите от гласуването. Той обяви, че преди години в разузнаването е постъпила информация от партньорска служба, че се готви атентат срещу него от Ахмед Доган. Причината била, че накърнил интересите на международната престъпност.

Борисов призова в следващите 2-3 месеца да бъде запазен гражданския мир и нормалното функциониране на държавата.

По конституция след приемането на оставката президентът трябва да даде мандат на ГЕРБ, Коалиция за България и още една парламентарна група. Ако те откажат да сформират кабинет, както вече заявиха, Росен Плевнелиев трябва да назначи служебно правителство, което да организира провеждането на предсрочни парламентарни избори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button