Важно

Хасковлийка се нуждае спешно от пари за изкуствена става

Помощ77-годишната Петронка Апостолова от Хасково спешно се нуждае от 2 800 лева за изкуствена тазобедрена става, с които семейството й не разполага. Жената е инвалид втора група, с 80 % намалена работоспособност заради психично заболяване, за което е освидетелствана от ТЕЛК- Стара Загора през 2000-та година.

Преди около 6 месеца Петронка пада и оттогава не може да се придвижва сама. През март тя е прегледана от ортопедична лекарска консултативна комисия към МБАЛ – Хасково, която потвърждава диагнозата „счупване шийката на дясна бедрена кост“ и нуждата от отпускане на проходилка от „Социално подпомагане“.

В момента за възрастната жена се грижат двамата й синове, които са безработни. Тримата преживяват само с нейната пенсия от 315 лева. Надеждата им е до 1-2 месеца да успеят да съберат нужната сума за изкуствена става, за да може Петронка да се оперира. По-голямо забавяне от посочения срок би довело до мускулна атрофия и парализа, от което се опасяват специалистите и близките.

Всеки, който иска да помогне, може да стори това чрез разкритата банкова сметка в левове на името на Петронка Йосифова Апостолова или да се свърже със сина й Слави на телефон 0895334920.

––––––-
Банкова сметка
04/0000000020856421    
IBAN BG50STSA93000020856421
BIC STSABGSF

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button