Важно

Родители на ученици от ОУ „Св. Иван Рилски“: Спасете децата ни!

Ученици, архивРодители на ученици от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково изпратиха открито писмо до редакцията на Haskovo.info, Регионалния инспекторат по образованието и Държавната агенция за закрила на детето. В него те изразяват възмущението си от начина на обучение в хасковското училище, огромната според тях натовареност на децата, лошото отношение на учителите към тях и безхаберието на ръководството.

Ето и пълния текст на писмото:

Знаете ли в какво на практика се е превърнало образованието в начален курс в ОУ „Иван Рилски“, град Хасково? Обучението е превърнато в безкрайно съревнование между учителите – повтарят се и потретват входни нива с цел по-добри резултати. На децата постоянно се повтаря, че са недостатъчно ученолюбиви и  амбициозни. Втълпява им се, че са недисциплинирани, мързели и дори глупави. За учителите очевидно е по-важно колко квадратчета поле има в тетрадката или колко реда оставят между задачи и домашни работи. От къде ли е тази заблуда в нас родителите, че е по-важно какво пише в тетрадките и по-възможност да е вярно.

А методите за възпитание – постоянни натяквания за дреболии, плашене със забележки и слаби оценки, каране на часове без междучасия – защото децата се разсейват в междучасието и после не може ли да се концентрират.  И друг похват – да им се забрани да ходят до тоалетна след голямото междучасие, защото били непослушни.  То и без това не им остава време да пият вода или се хранят, освен ако не са под строй в стола. Защо им е тоалетна?

Да поговорим и за домашните – така добре са образовани вече по български език и математика, че имат и три пъти седмично английски. Какъв късмет – децата си умират от радост да пишат по две страници думи и по още четири страници домашни – препис и превод! Въпреки комплекта от четири тетрадки и учебник очевидно по плана на МОН следва да се изписва минимум по тетрадка на месец, отделно от помагалата. Родителите отново сме заблудени, че учебниците служат за учене, а на за преписване.

Подобна е и тенденцията по български език и по математика – за да са образовани нашите „глупави“ деца не става само с учебник и тетрадка – задължително поне по два сборника на предмет, работни тетрадки отделно, нормални тетрадки отделно и книжки по извънкласно четене. И сборници за събота и неделя. Ами представете си какво става в раниците на децата, когато към това добавим и един-два технически предмета? Знаете ли колко тежи раницата на един ученик в начален курс?

Защо правим това обществено достояние? Защото очевидно нашата дума като родители няма значение в ОУ „Иван Рилски”. Защото всяко дете има право на детство и защита. Длъжно е да ходи на училище и да полага усилия да се изучи, да си пише домашните и да слуша в час. Също така обаче всяко дете има право да почива, да се храни,  да играе,  да не мъкне раници от десет килограма на гърба си и да не прекарва деня в писане на домашни до десет часа вечерта.

Родителите питаме – защо това, което се дава на децата като домашни и допълнителни задачи, не е съобразено с прословутите два учебни часа следобед за подготвяне на уроците. Това на практика не е целодневно обучение, това е непрекъсваемо обучение, което след занималня продължава в къщи. И на фона на това питаме, как си позволяват учители да се държат на родителска среща с нас като с  ученици? Как така едно хубаво нещо не сме направили за нашите деца – нито сме ги възпитали, нито им помагаме за домашните, нито ги стимулираме за извънкласни дейности, нито им правим забележки… А иначе парите ни ги прибират с повод и без повод.

Това не е училище – това е институция монопол! И да не си доволен – къде ще идеш. Училищата в града са определен брой, системата е горе-долу една и съща и учителите се гледат едни от други.

За да не бъдем голословни направете няколко прости експеримента – претеглете раниците на ученици от 1 до 4 клас. Вижте какво носят вътре. Вземете от всеки клас най-умният ученик и го оставете да си направи следобед за два учебни часа дадените преди обяд домашни и то самостоятелно! Попитайте децата, дали се чувстват изморени, претоварени и притиснати. Защото ние родителите се чувстваме точно така. Най-вероятно сме ограничени и недоучени, защото едно време учехме само с учебник и тетрадка. И сме недостатъчно амбициозни!

Дали има някой, който да се погрижи и за правата на нашите деца!? Ние като родители понеже сме напълно безотговорни и абдикирали от тяхното образование можем да предложим крути мерки:

Официално да се учи и събота и неделя – откъде на къде децата ще си почиват и ще забравят наученото през седмицата;
Да се отменят всякакви ваканции по горната причина;
Да няма междучасия – за да не губят концентрация учениците;
Минимум по пет тетрадки и пет сборника по предмет;
Да се отменят физическо възпитание и рисуване – те и без това се спестяват от учителите.
Да се удължи учебният ден до 20.00 часа – дванадесет часов учебен ден би трябвало да стигне за всички задачи и домашни;
Да се забрани на децата да играят, да гледат детски филми и да ползват в интернет – в повечето случаи те не го ползват да научат нещо ново, а за да разтоварят.

Може и да звучи забавно или шеговито, всъщност е вик за помощ. Викът на нашите деца! Дали някой ще го чуе?

Haskovo.info си запазва правото да публикува отговор на засегнатите страни, ако и когато пожелаят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

91 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пенка
Пенка
29.10.2013 9:21 9:21

Говори се за ниско заплащане на учителите , а защо
никой не казва по колко им плащаме ние родителите
за часни уроци при тях ,и кой им плаща екск*рзиите и
и почивките ?

bonka
bonka
29.10.2013 17:25 17:25

Скъпа отрова! Това,че имаш такава приятелка не означава ,че е тя.Всеки човек има право на избор и си преценя сам,аз лично обожавам учителката на моето дете и съм много доволна от избора:)

Lolly
Lolly
29.10.2013 17:42 17:42

Скъпи „загрижени“ родители.Освен,че сте абсолютно неориентирани и изпълнени със злоба,сте и неграмотни.Не може авторитетни фигури,за каквито се имате,да пишат на латиница и да не спазват никакви граматически правила.Освен това ИЗРИЧНО не съм съгласна,че учители стават хората с най-ниски оценки.Тази година балът за Предучилищна и начална училищна педагогика беше един от най-високите в университета,в който уча.Не знам какво сте завършили,но първите ви 7 години май липсват,както ще липсват и на вашите деца.Мама не ви ли е учила,че да се лъже лошо.За ваше сведения след проведените обстойни проверки днес във въпросното училище най-тежката раница беше 6 кг.И то не заради друго,а защото детето беше помъкнало 3 албума със стикери,2 чантички за телефон,2 допълнителни несесера /за да покаже какви нови флумастри има/ , и 1 дамска чанта /незнайно защо/.Образователният процес не понася никаква критика.А това,което е изписано тук от „загрижени“ родители и още по-„загрижени“ журналисти / ако мога въобще да нарека така авторът на тази клевета / няма нищо общо с реалността.

аз
аз
29.10.2013 18:01 18:01

Моето дете учи там,в начален к*рс.Нито веднъж не се е оплакало,че е „пренатоварено“.А на родителите,на които не им харесва-училища много,но в което и да запишат“златните „си деца все ще се оплакват:).

Анонимен
Анонимен
29.10.2013 18:39 18:39

Аз не съм съгласна,защото съм в 4 клас в ОУ“Иван Рилски“и ще продължа образованието си там до 7 клас и госпожата е много добра с нас!!!

Гост
Гост
29.10.2013 18:43 18:43

Не е само в началните, в гимназиите също!
Повтаря се на децата, че не са амбициозни, не са
умни и няма да успеят така…
Съгласна съм, че трябва да се учи, но самите учители
са проблема.. винаги могат да направят помпромис – все пак те избират из между 3-4 учебника по съптветния предмет…а и нормално децата да преписват, все пак е по-безболезнения начин след толкова учене..

PIPILOTA
PIPILOTA
29.10.2013 19:33 19:33

За мен това писмо е написано от майки подчертавам майки защото не ми се вярва бащите да се занимават с такива неща на които домашните на децата им им пречат да стоят по цял ден на кафенетата и да си клюкарстват за „госпожите“и си мислят че могат да променят образователната система в едно училище като изпушена цигара.Жалко!Илюзия!Моля работодатели намерете им работа!!!!!!

читател
читател
29.10.2013 21:06 21:06

Относно материала-нескопосано написан! Никой учител няма интерес да има високи резултати на вх. диагностика. помагалата се купуват след изрично съгласие на родител! Който дава големи домашни-не си върши работата в час! И понятие начален к*рс не съществува, уважаеми журналисти!

ученик от 6 клас
ученик от 6 клас
29.10.2013 21:17 21:17

Тези неща, които сте писали за училището ни не са верни. Учителите преподават добре. Ние сме на училище за да се учим, а не да се състезаваме с други училища или нещо такова и немога да повярвам брат ми е в първи клас и са му взели раницата за да му я претеглят не разбират ли, че това са глупости нито раниците ни тежат още по малко за спорта имаме не носим по 5 сборника това са пълни глупости ИЗЛГАТЕ СЕ ХОРА НАЩО УЧИЛИЩЕ Е ЕДНО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ В ХАСКОВО ПРОСТО СЕ ИЗЛАГАТЕ

Веселина
Веселина
29.10.2013 17:00 17:00

Горките деца. Някакви зли хора в училище ги карат да … учат!!! Някой бързо да звъни в Агенция за закрила на детето! Това е недопистимо…
Нека ги оставим да правят какмото си искат. Да се бият, замерват, лигавят… За какво им е да учат?
Нека си останат тъпи овце, които всеки да може да води за носа.
Държавата има нужда от такива хора! За какво са й образовани хора – само проблеми ще им създават.
Колкото по-прости – торкова по-добре.

ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ!??!!??!?!?

ОТРОВА
ОТРОВА
29.10.2013 16:57 16:57

Имам приятелка която имаше такива претенции за „госпожата“ че разпитваше за всички до 9 – то коляно най- напред записа детето при една нещо не я удобри и го записа при друга в гореспоменатото училище явно и сега е недоволна.Жалко че обръщаме такова голямо внимание на такива дето и „живота“ не може да им угоди

PIPILOTA
PIPILOTA
29.10.2013 16:22 16:22

Искаме имена и факти.В противен случай това е само клюка.И училището е такова като всички останали аз не вярвам на това писмо.Искам доказателства.

Стела
Стела
29.10.2013 10:07 10:07

Браво!Имах чувството,че само аз не свеждам глава пред бруталните педагогически и образователни методи в тази оглозгана държавица.не само болните амбиции и съревнования са причина за неадекватния начин на обучение,а и Безнаказаното прилагане на всевъзможни модели,методики и учебни помагала.Вероятно има някакво подходящо заплащане за това…нямам представа.Учителите взимат всякакви разнообразни /в ущърб на децата,разбира се/решения и контрират всеки опит да се коригират редица недомислици. Коренът на злото е най-вече в тяхната професионална безпомощност-просто нямат никаква подготовка и желание да открият добри решения,да дадат добри идеи…Не им пука на педагозите…Децата са най-малката им грижа…Че то по-страшно от социализма,бе!Време е ,родители,и ние да се обединим.

ambiziozna
ambiziozna
29.10.2013 10:25 10:25

Ами ако погледнем монетата от другата страна – ако не ви товарят с допълнителни домашни от допълнителните сборници, тогава ще пишете – там нищо не се прави, мързи ги даскалите да гледат, само ден да мине, друг да дойде!!!!! Хайде, кажете, че няма да е така???
И скъпи родители, хубаво сте написали това писмо, но поне да беше грамотно! Възмутена съм, меко казано! Излагате се с такива очеизбождащи правописни, граматически и всякакъв тип грешки!

mayka
mayka
29.10.2013 11:47 11:47

segashnite uchiteli sa targashi interesuvat gi samo chastni uroci a i koi stavat uchiteli -tezi koito sa bili s po -nisak uspeh v uchilishte i sa bili ostaveni na izpiti

Деляна Христова
Деляна Христова
29.10.2013 12:38 12:38

Аз не знам за кой клас и учител става въпрос в тази стаята, но да визирате всички родители на деца от ОУ „СВ.Иван Рилски“ е НЕДУПОСТИМО! С какво право говорите от името на всички! Аз лично НАПЪЛНО ОПРОВЕРГАВАМ ТАЗИ измислена статия. Моята дъщера също е във въпросното училище и никакво подобно отношение не сме усетили родителите от нашия клас. А НАПРОТИВ! Освен, че раниците им наистина тежат/но това не зависи от учителите в това училище, а от цялтат учебна система/ с нищо зруго НЕ СЪМ СЪГЛАСНА!
И като сте толково „Смели“ да пишете подобни глупости за хората, които се опитват да превъзпитат децата Ви, защо не споменавата имената си и тези на учитилите, които толкова са ви „нагрубили“?! А най-добре – защо с ГОЛЕМИТЕ СИ НЕОСНОВАТЕЛНИ ПРЕТЕНЦИИ И АМБИЦИИ И НЕПОКРИТО САМОЧУВСТВИЕ не си отворите едно частно училище! Или понеже сега е много модерно да се говири за човешки права – решихте да се впишете в медийното пространство! Жалко за всички нас, че има хора като вас сред обществото ни! Нали тези същите педагози също имат деца, и те също учат в тези училища! Защо вините педагозите – тя цялата система е сбъркана, като клетата ни държавица! Учителите също са потърпевши като нас! Безмислено е да се нападаме едни други. Това няма да доведе до никакво смислено решение на проблема. Не мислим всички за едно и също нещо – ЗА ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА СИ?!

няма име
няма име
29.10.2013 13:22 13:22

ако трябва да сме честни претоварват децата с прекалено бърз материал и те самите в един момент блокират.Нямам нищо против учителите,но малко по умерено с домашните и очакванията на някои преподаватели.

bobo
bobo
29.10.2013 14:01 14:01

аз съм родител на същите тези ученици които завършиха училището с пълно 6,и не смятам ,че там се преподава неграмотно и учителите са груби.това.че вашите деца са грубияни и невъзпитани си е ваш проблем.то вие си ги възпитавате в къщи така.ще си носите негативите от това възпитание,скъпи анонимни родители,след като уважавте учители и институцията ‘която те представляват, то много жалко за вас.

Фифи
Фифи
29.10.2013 14:44 14:44

Като гледам колко неграмотни и колко претенциозни сте болшинството, разбирам, че не са ви давани достатъчно домашни на вас самите. ,,ОбразУванието“ ви е в голяма криза, а интеллектуалните дефицити- потресаващи! Посредствеността е като семейно знаме за вас и вие достойно ще го предадете на децата си. Горките. Убедена съм, че вечер слушате юта чалга, докато мъжете ви пият ракия по потник и ви подвикват недвусмислено леки полови закачки. А вие се смеете кръшно но простащината, в която газите и ……сте щастливи. Погром- душевен и физически е потопил България! Ударили сме дъното с такива като вас! Заслужаваме си съдбата! ,,Газете“ науката-на тая държава проста народ и е нужен!!!! Огледайте се и вижте в какви кочини живеете и в каква духовна пустиня! Бог да ви прости, приживе!

Дрън
Дрън
29.10.2013 14:49 14:49

Обърнете внимание колко НЕГРАМОТНО И С КОЛКО ГРЕШКИ Е НАПИСАНО ПИСМОТО НА ЗАГРИЖЕНИТЕ за образУванието на децата си майки. Умирам от смях и СРАМ! От неграмотни родители- неграмотни деца! Убеден съм, че това го е съчинила някоя комплексарка с амбиции за лидерка, учила недоучила, едва избутала ДАСКАЛОТО! С една дума- ТИКВА!

мона
мона
29.10.2013 22:19 22:19

ИВАНКА СЛАВОВА ТРЯБВА ДА СЕ УВОЛНИ от работа и да не я приемат в никое училище! тази жена тормози децата и ги комплексира. не заслужава ДА БЪДЕ учител! ПРЕДЛАГАМ РОДИТЕЛИТЕ ДА ПУСНЕМ ПОДПИСКА ЗА УВОЛНЕНИЕТО Й.

Анонимен
Анонимен
29.10.2013 22:41 22:41

Ако сте имали претенции към конкретен учител – защо очернихте цялото училище и разтревожихте всички начални учители!!! Малоумници!

Анонимен
Анонимен
29.10.2013 22:45 22:45

Горките деца – колко ли са комплексирани – също като майките си, които пишат подобни статии. С такива майки ще се комплексират и още как!

Ива Симова
Ива Симова
26.12.2013 0:10 0:10

БЕЗ ДА ги научи на нищо съществено за самия живот. Не са важни тетрадките;важни са децата ни. Не ни интересува коя учителка иска да блесне с перфектни тетрадчици пред шефа си -за да сияе като велика и неповторима и да му се подмаже… Децата не са собственост на държавата;която с недомислиците си ги осакатява за цял живот. Докато се учат да бъдат послушни и раболепни-младостта им минава;а излизайки от училище вече не знаят как да се оправят в живота.защото никой не ги е подготвил за истинския живот… Това са нашите деца все пак. Весели празници желая.

Ива Симова
Ива Симова
26.12.2013 0:20 0:20

А колкото до това че хората не излизат с имената си-вие подлизурковците да не би да излизате с имената си и телефонните си номера.Ясно е че сте хора от вътре. И КАКВО ДА НАПИШАТ и имената на децата си-та да се саморазправите с тях. Били ви избрали-по какво-по рекламата която си правите.

RODITEL
RODITEL
07.01.2014 11:09 11:09

NE SA SI PISALI IMENATA ZA DA NE NARO4AT DECATA .INA4E VSI4KO PISANO E VQRNO ,AZ SY6TO 6TE MESTQ DETETO SI TO4NO ZATOVA. ISKAT DA GO NAPRAVQT NAI ELITNOTO U4ILI6TE ZA SMETKA NA DECATA NI

anonimen
anonimen
14.03.2014 17:43 17:43

Аз знам какво е в това училище . В чантите на децата има много учебници моливници и сякакви линии, пергели и т.н.Децата са на училище до 4.30 часа . Връщат се уморени и госпожите искат да продалжават да учат.Не карат междучасията си между часовете .А методите на учителите за възпитание са да изкарват децата овън на парното и да ги заплашват ,че ще им пишат забележки и слаби оценки.

яна
яна
22.05.2014 16:30 16:30

Да има училище и в събота и неделя вероятно ще е манна небесна за родителите, които по цял ден се чудят, какво да правят или в кое кафене да заседнат, докато тези „злодеи“ им гледат децата. Да не забравяме, че не са един или два случаите, в които родителите,загледани в поредния сериал или унесени в сладки приказки, забравят да си вземат децата. Затова сигурно отново учителите са виновни?! A че ги изкарват на парното – вероятно защото са изключително „кротки и послушни “ :) Поради същата причина верояно ги оставяте по цял ден в училище?
И преди да преивеличавате и да си измислитяте истории, да плюете по хората и да с
е оплаквате, замислете се, че милите ви отрочета не са чак такива ангелчета. Ако бяха, щяхте да си ги гледате и да прекарвате повече от 4 часа на ден с тях.

Анонимен
Анонимен
12.10.2014 11:23 11:23

А тези т.н. наречени учители, които не си
гледат работата и разчитата само на домашни
за родители! За тях какво да кажем? Нормално
ли е в час по английски език да се пишат по
дв реда – записана е асмо домашната за
следващия път. Пък тази домашна е от по 2-3
страници. Помагалата остават празни – да ги
попълват родителите през лятото с децата. А
иначе през годината явно е модно да се
преписва учебника по английски, че да има
какво да се работи през лятото! По български
и мателатика е същото – така наречените
„ключета“ явно са за заключване на
ученици и родители да не би да избягат
събота и неделя от уроците, например някъде
навънка в слънчевото време. Защо не се
работи в час в тези сборници? Или е по-лесно
да се дават по 2-3 страници за домашна за
събота и неделя. 2- страници от това, 2-3 от
онова, поне по един преразказ, диктовки,
езикови задачи и то току виж съботата и
неделята не стигнала. Пък после въпросните
госпожи се карат на децата колко са
несериозни и идват без всички домашни. Тю
колко работни били тази учители. Добре, че
са родителите да си учат децата. То по тази
логика защо да ги пращаме на училище? Да
веземем в къщи да си ги попълваме тези
помагала и сборници! И да ги парщаме само да
им проверяват домашните и да им се карат!
Така -а!

аз
аз
30.10.2014 16:03 16:03

Като толкова много не ви харесва това училище, преместете си децата. Махнете ги от това „гнездо на тормоз и несправедливост“. В града има достатъчно добри училища.
Сбогом!

Анонимен
Анонимен
18.11.2014 16:25 16:25

Коя си ти „аз“.
Даскалка дето се заяжда за глупости с нашите деца.
Ти от нашите деца си вадиш хляба. Няма да търпим да ни правиш на будали и незаинтересовани. Това ви е работата на учителите – да ги научите! Не да ги отвращавате от всичко свързано с учението. Да ви имам даскалското дебелокожие и късогледство! На гърба на нашите грижи и деца си вадите кухият рейтинг! Мърли с мърлите!

Ива Симова
Ива Симова
26.12.2013 0:03 0:03

Виждам колко много хули се изсипаха върху хора;които търсят съвет и колко много подставени хвалебствия. Ако това може да бъде успокоително-нещата не само в Хасково стоят така. Децата ни слагат очила още в първи клас и получават гръбначни изкривявания пак по същото време. Не ходят до тоалетна и повреждат бъбреците си. УЧИЛИЩЕТО ИМ ГУБИ ПО 12 ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА

Анонимен
Анонимен
16.12.2013 18:18 18:18

tva ne e vqrno az uchih do predi edna godina tam

diana
diana
24.11.2013 17:21 17:21

Не само в Хасково, а в България е така. Децата са прекалено, прекалено много натоварени, стават изнервени, а те са нацията ни! Къде отиваме………….

niakoi
niakoi
29.10.2013 23:24 23:24

Не сте разтревожили началните учители,а ги обидихте много!Може би,все пак те ограмотиха децата Ви и отвориха очите им…

Филипова
Филипова
30.10.2013 9:59 9:59

Относно писмото,писано до различни инстанции.Уважаеми Родители,моите деца също са учили в това училище и не защото е елитно,а защото ми беше най-близкото.Основата,която получиха от тези все още работещи и „жестоки“ учители им даде такъв старт,че и двете завършиха висшето си образование и още по една -две магистратури отгоре.А някоя от вас,която се жалва ,задавала ли си е въпроса колко време отнема на един учител,особено в начален к*рс да се подготви за всеки следващ ден и урок?Имам няколко близки колежки и приятелки от това училище и трябва да Ви кажа,че в повечето делнични вечери,когато ние си почиваме или си вършим домакинските задължения,тези „Лоши“госпожи проверяват домашни,контролни,правят модели за работа или просто търсят новости в образованието,само и само да направят уроците по-интересни и достъпни за вашите прекрасни и умни деца,защото работният им ден не завършва с излизане от училище.И така е всеки божи ден.Поклон пред огромния труд на тези всеотдайни ,любвеобвилни и отговорни учители,защото те работят не само за заплатите си,а и заради огромните си сърца,които носят.Защото да си учител-първо е призвание и второ трябва наистина да имаш голямо сърце,което да побере радостите и неволите не само на 25 деца,а и на техните родители.Уважаеми Колеги Учители,продължавайте да работите въпреки недоволството и плювните на група родители,които явно и от предшестващите коментари не знаят какво искат,защото за тях всеки друг ,но не и самите те са виновни за неволите и разочарованията от образователната система,от собствените им деца,които не могат да се справят с материала,но не защото децата са „Тъпи“,а защото в къщи нямат време и желание поне малко да пообщуват със собствените си отрочета,за да разберат ,че проблемите са в семейството.И след време,когато се сблъскат с истинските проблеми на собствените си деца и започнат да ги местят от училище в училище заради „Некадърни“учители,идва времето на истината.Уважаеми Недоволни Родители-погледнете истината в очите и ако наистина сте толкова недоволни-и аз ви предлагам като други родители-просто преместете децата си в други училища,пък дано там ви се удовлетворят изискванията и очакванията!

Mila
Mila
30.10.2013 20:38 20:38

Уважаеми родители, изсипахте върху учителя всичката своя неудовлетвореност от живота,от неудачите си.Дали бихте могли да му кажете как да ви угоди- ако дава домашна и настоява децата да учат,натоварва ги. Ако дава малко домашни и имат пропуски в подготовката си – пак учителя е виновен,некадърен,не си гледа работата.Хвърляте ги сутрин в 7.30 в училище и ако може да останат седмично на училище, още по-добре,ама в 17 ч. трябва да си ги приберете.Даже не ги прибирате навреме от училище-следите сериал,седнали сте на кафе с приятели.Пропускате цели години от живота на децата си,нямате време да поговорите с тях.Хвърляте луди пари за скъпи телефони,с които да се занимават през междучасията.В страните,към които се стремим и които вие толкова много харесвате,ученикът не може да ходи на училище с мобилен телефон.Ако сте в Англия,ще ви се обадят по телефона,ще ви извикат в училище,без значение дали сте на работа и дали можете да излезнете, и пред вратата на училището ще ви връчат детето заедно с телефона. Ако вие говорите у дома това,което написахте в писмото, то как ще изпратите детето си на училище при тези учители.Та вие сринахте авторитета им,дали вашето дете сега ще ги слуша,ще учи и ще ги уважава?! Ителигентният и разумен човек търси път към другите, път за изчистване на проблемите,защото от добрите взаимоотношения и от разбирателството между учител и родител, зависи добруването на вашите деца.Вие този път го покрихте с тръни,как ще вървите напред сега?! Давате ли си сметка,че наранихте не само учителите,а наранихте душите и на вашите деца.Любовта, на началния учител към децата, ще го накара да ви прости,дано вие да помъдреете,за да не грешите!

hui
hui
31.10.2013 10:19 10:19

възпитавайте децата си за да не бъдат прости селяни като вас!

Учител
Учител
01.11.2013 16:06 16:06

Честит празник, учители!
Честит празник на народните будители!
Шапки долу!
За страдалеца.За човека, който създава човеци.
Шапки долу!
За твореца на знания. За онзи, който учи БЪЛГАРИЯ да чете, да
мисли, да търси.
Шапки долу!
За най-щедрия сред хората. За раздаващия себе си без отплата.
Шапки долу!
За носителя и пазителя на духа. За великия слуга на народа. За единствения вълшебник измежду нас.
Шапки долу!
За истинския родител на децата ни. За гладния, който ги храни. За добрия, не видял добро от никого.
Шапки долу!
За будителя без икона.За вечно разпънатия между дълга и нуждата.
Шапки долу!
За патриота и общественика, притиснат от социалния кръст.
Незачетен от онези, които е учил. Забравен и гонен от политици и кметове.
Шапки долу!
За този скромен, но голям човек, без който сме немислими.
Без който България би осиротяла. И би забравила словото, което я въздига.
БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ е нашата надежда. Не друг, той ще ни остави във времето.
Шапки долу!
И поклон.
Честит празник!

16>40
16>40
02.11.2013 15:03 15:03

Абе родители, вие, според мен, следвате един тип мислене, наречен още „Американската мечта“ – да не учим, да станем богати и известни и да грабим каквото можем. Еми не е така. Аз, преди 7 години, като бях 3ти клас, а раниците ни три пъти по-тежки и по-големи от тези на вашите деца, домашните ни също бяха толкова. А когато бяхме вирнали носовете си нагоре, ни беше показвано, че не учим достатъчно, ей така, с контролни и изпитвания. А в гимназията е същото – учителите са строги като часови войници, а домашните и уроците – сложни като за висше. Ако от сега не се подготвят вашите деца, то кога? Ето заради тази система на обучение от България излизат най-добрите специалисти по всички области! А някои отричат… Как ще научиш детето си да мисли, ако не с математика? Как ще го научиш на обич към родината, ако не с майчиния език и историята? Никак! Затова, моля ви, не се оплаквайте, нито пък им позволявайте на тях – накрая ще съжалявате…

МИЛЕНА ИВАНОВА
МИЛЕНА ИВАНОВА
03.11.2013 16:29 16:29
Radka
Radka
24.11.2013 8:55 8:55

1. В цялата страна да се учи по едни и същи учебници по определен предмет
2.Да се премахнат помагалата и учебните тетрадки.
Всичко е направено, някой да печели , а не в полза на децата
3.В училище да не се събират пари.Всяка родителска среща е с такава тематика

анонимна
анонимна
20.03.2015 16:56 16:56

Не съм съгласна с всичко! 12ти клас съм и съм минала през това. Моята раница също беше по около 10-12 кг., но в моя клас си бяхме направили система, за учебниците. Тъй като стоим по двама, а в Рилски ако не се лъжа и по трима, се редувахме кой да носи учебните, имахме си график. Всеки ден, си носихме по половината учебници, така чантите ни бяха на половина по- леки.
За междучасията, една моя преподавателка винаги ми повтаряше: „биенето на звънеца само подсказва на учител, че е свършил часа, но това не значи, че непременно трябва да ги пусне! “
По повод сборниците, повярвайте ми необходими са. Ще попитате защо, защото те наистина помагат на децата да се доразвият. Протестирате, срещу занималнята, ами просто ги спрете от нея. За забележките, нормално е, повярвайте ми някой ден ще благодарите на тези хора, за забележките и ниските оценк, но ще бъде късно, когато го осъзнаете!
Казвам ви това, като свидетел на това, какво се случва с пресвободните деца. Да те имат право да я ядат и да се забавляват, но вече не са в детската градина. Как очаквате тези деца да се научат на отговорност, ако няма някакъв натиск върху тях? Вие се дразните на учителите, че принипринизяват децата ви. Вашите презадоволени деца, които получават всичко наготово и когато нещо не им отърва, пращат вас- родителите им, но без да ви казват реалните причини за забележките, нали?! За да са били оставени без междучасие, означава че са наказани, тъй като преподавателите нямат право по друг начин да ги наказват, освен със забележка лишаване от междучасие или допълнително домашни…

Анонимен
Анонимен
29.10.2013 9:08 9:08

Не винете родителите. Те се притесняват да излязат с имената си, защото ще го отнесат децата им. Казвам го от личен опит. Аз имах разправия с една учителка в детска ясла, но излязох с името си и подадох жалба срещу нея. Звънях обаче по няколко пъти на ден в яслата на други учители да питам как е моето дете, за да съм спокойна.

Смятам, че НЕ СМЕЛОСТТА Е ПРОБЛЕМЪТ на тези родители, а ПРИТЕСНЕНИЕТО ЗА СОБСТВЕНИТЕ ИМ ДЕЦА. Това не е злословене, клевета или както там го наричате. Това е ОТЧАЯНИЯТ ВИК на едни родители, които са загрижени за своите деца. Щеше да е притеснително ако си бяха замълчали. Тогава можете да ги обвинявате в БЕЗХАБЕРИЕ.

Не сте справедливи. Всеки гледа от собствената си камбанария, но не съм сигурна, че тези, които плюят по родителите, не са се поставили и за миг на тяхно място и не са се запитали как биха реагирали в такава ситуация те.

Анонимен
Анонимен
28.10.2013 11:08 11:08

Истина е! От това ме е страх, затова избирам прекалено много преподавателите! Смях или не, одаскалеността на учителите е ограничеността на една част от тях е толкова голяма, че тежко и горко на тези деца, които попаднат при тях.

родител
родител
28.10.2013 15:08 15:08

За жалост така стоят нещата в почти всички училища.Проблема е в образователната система като цяло.Аз лично съм против английски език да се изучава от 2 клас.Това е съвсем друга азбука.Децата ни едвам оправили българския език трябва да се затормозят и с чужд език.И защо е нужно по 1 предмет да има 20 вида учебника и 30 вида помагала.Едно време по 1 предмет имаше само 1 учебник по който учеха в цяла България и пак бяхме грамотни.Няма оправия в тая България.

Анонимен
Анонимен
28.10.2013 15:19 15:19

haide ne si izmislqite az sam 6 klas nishto ot tova ne e vqrno nqma po 5 sbornika i tedratki za vseki predmet i ako se otmenqt vakanciite zashto na 1 noemvri nqma da uchim!?!!?ima fiskultura i risuvane i tova uchilishte e s nai-golemi iziskvaniq i decata ot nego sa nai umni ot celiq grad.kato ne iskate tova varveta da si zapishete deteto vav vapcarov tam da vi e otlichnik i da nqma domashni!!!!

Анонимен
Анонимен
28.10.2013 15:20 15:20

ti akul ima6 li ma vuzpitavali li sa ta da ni luji6 ti si taq bez vuspitanieto i ako pita6 da az sum dete ot ivan rilsk.I ako iska6 da znae6 nai dobrite u4iteli rabotqt tam.Ako obi4a6 vmesto da si razvqva6 manipolativnite nomera i da razvqva6 luji 6toto horata neznaqt dali e taka si gledai skapanoto i minimalno vuspitanie.

Нина
Нина
28.10.2013 15:22 15:22

Не разбирам защо РИО-Хасково да имат вина за натовареността на учениците!? Учебните планове и програми се спущат от МОН. Директорите са длъжни да ги спазват, РИО-Хасково да контролира спазването. Сърдете се на свръх амбициозните учители, защото така изкарват децата „некадърни“, за да принудят родителите да ги пращат на частни уроци. Учителите си „менкат“ децата един на друг и си печелят необлагаеми парички. Това е голямата истина.

Vasko
Vasko
28.10.2013 15:50 15:50

Tova y-shte davashe nai-dobrata osnova predi godini.Hvala na ychiteli kato Popova i Petrova – nachalni,Toncheva,Hristova,Ilieva ,Petrov i mnogo drygi.
Preklaniam se pred Vas mili ychiteli

До пишещите майки
До пишещите майки
28.10.2013 15:54 15:54

Предлагам следващото“родителско писмо“ да бъде от родители на ученици от 5 клас ,които не са достатъчно натоварвани и „изучени“ В НАЧАЛНИЯ К*РС.
И ПАК ВСИЧКИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ
И ПАК АВТОРИТЕ НА ПИСМОТО СКРИТИ.

ПП.Писмо с подобен характер при неизвестен автор и ясен адресант се нарича донос.

и аз да коментирам
и аз да коментирам
28.10.2013 16:23 16:23

Пише ви майка, на която и двете деца учиха в това училище. Наложи ни се да направим много голяма промяна, за да спасим децата си оттам. То се наслушахме на глупости, то бяха лицемерия, а да не говорим за това как учителите си изпросваха от децата подаръци. Като гледам и в коментарите какви правописни грешки допускат учителите, какво да говоря за образуванието, което дават на децата ни.

страхливи майки възпитават стр
страхливи майки възпитават стр
28.10.2013 17:05 17:05

Ако някои от авторите на този пасквил имаше капчица чест, щеше да застане с името и лицето си. Спасението на децата им го заслужава. Но те са избрали анонимен донос за омаскаряване на цялото съсловие, за да могат после пак АНОНИМНО да плюят тука.
Що се отнася до медията публикувала тази простотия, само да ги питам ако някой разпространи писмо, че сексуалната ви ориентация дава лош пример за поколенията и после анонимници ви набедят в коментарите, че сте гейове, ще ви стане ли приятно? Защо нито едно друга медия не публикува това? Само до вас ли са се одързостили да изпратят тази грандиозна глупост, защото са разбрали, че никой нормален журналист няма да ги възприеме насериозно?!

Разбиращ от проблемите на обра
Разбиращ от проблемите на обра
28.10.2013 15:06 15:06

Хем съчувствам на родителите и децата, хем ме е яд на родителите.
Сами сте си избрали училището и учителката, уважаеми родители. Помните ли по какви критерии ги избирахте?…
Прави сте да сте недоволни, но познавам първокласници, които не разнасят раници всеки ден, а само в понеделник и петък. Родителите имат възможност да общуват с децата си пълноценно през седмицата и заедно с учителя да им организират здравословен начин на живот.
Може и да е изключение примерът, който давам, но го има в Хасково. Всеки е можел да осигури такъв начин на учене и възпитание за своето дете, а не сега да се раздира от чувство на вина пред детето си.
Искрено ви желая успех, защото децата заслужават това.
А иначе, образованието ни е пропито от доста недъзи, които тровят живота и на учителите, и на децата, и на родителите.
Мисля, че сте постъпили правилно като отправяте този зов за помощ. Дано ви чуят!

Анонимен
Анонимен
28.10.2013 15:00 15:00

Zapu6ete si ustite 6toto v drugite u4ili6ta obrazovanie za pet pari nedavat.Vii ko si misllite,4e v drugite u4ili6ta ne e taka li.

читателка
читателка
28.10.2013 14:46 14:46

Учебната програма е натоварена като цяло в българското училище, проблемът е че в ОУ“Ив.Рилски“ децата особено се пренатоварват и писмото отговаря на истината!

Анонимен
Анонимен
28.10.2013 12:49 12:49

а защо няма конкретно посочени имена? не е честно всички начални учители да са под един знаменател. написаното е вярно за някои от класовете и, съответно, за някои от учителите, а не за всички в училището.

родител
родител
28.10.2013 12:50 12:50

Напълно ги подкрепям, това не е само в това училище. Повсеместно децата са заринати от учебници, учебни тетрадки, упражнителни тетрадки, помагала и сборници. Та на нас раницата ни в спокоен ден е около кг. Аз като родител едва я нося, а представете си детето! А като краен резултат нали се вижда днешната младеж- не знае името му на -ов или -оф завършва.

Анонимен
Анонимен
28.10.2013 13:10 13:10

Текст народен ,автор неизвестен!
Мили родители-децата ви могат и да не бъдат натоварвани ,но трябва да се обърнете кам РИО на МОН ,които спускат програмите на обучение-те са еднакви за всички училища.Друг е въпроса дали в бъдеще това няма да им изиграе лоша шега на фона на динамично развиващото се общество,знание и технологии ,както и кой преподава и какви възможности има.
Повярвайте ,че става все по-невъзможно да се обучават децата-и то поради ред причини една от които е и домашното възпитание… Както и уравниловката в ниското ниво на заплащане на българските учители./средна чиста заплата около 550лв/ Добър мениджърски подход на това ниво на заплащане е невъзможен

родител на третокласник
родител на третокласник
28.10.2013 13:16 13:16

абсолютно съм съгласна с написаното и с коментарите. Не е само в Хасково така, така е и в Димитровград, например в уч-ще „Любен Каравелов“. Дори и по-зле. Пълна незаинтересованост от учителите към учениците.Питам се обаче какъв е критерия за добър учител – повече двойки, повече шестици, или какво друго?

Гери
Гери
28.10.2013 14:00 14:00

Това уч-ще и на най – ниско ниво в целия град най гадното и за нищо на света не бих си записала децата да учат там .Имам майки приятелки който се чудят по какъв начин да ги преместят.А да не говорим за възпитанието на учителките …
Детето ми на приятелката е втори клас ,няма сили за нищо …постоянно се оплаква как ги третират .
Нека да се вземат спешни мерки …

Анонимен
Анонимен
27.09.2016 21:35 21:35
Отговор до  Гери

научете ГРАМАТИКА

Skinhead
Skinhead
28.10.2013 14:11 14:11

Мили родители,
децата ви са не по-малко тъпи от вас,лоши и невъзпитани,слушащи чалга от семейната плазма и физически слаби,поради липса на каквото и да е движение.Вие сте отговорни че възпитавате такива като вас! И не са жертви на програмата на МОН, а на вашата простотия!Гледай те си кръчмите,пляскайте се по задниците и не е занимавайте с неща,които не са ви ясни..като образованието например!Бог да пази децата!

jo
jo
28.10.2013 14:18 14:18

Почти във всички училища е така…Аз съм от София. Разправии всеки ден,нищо не се променя. Програмата била такава. Учители няма това е, свестните са малко и нямя как да ги видим…останалите -чиновници борещи се за по голяма заплата. Трагедия!

Radostina
Radostina
28.10.2013 14:35 14:35

Скинхед, очевидно ти нищо не разбираш от образование. Не е важно количеството, а качеството. Т.е. не да ги затрупваш с материал децата, а да им го преподаваш така, че да го усвоят и толкова, колкото могат да поемат. Но за качествено образование трябват качествени кадри. А за да се привлекат качествени кадри в училищата, трябва да бъдат стимулирани най-вече финансово. Аз съм завършила немска филология в СУ и никой не може да ме накара да бъда учител за 400-500 лв. Аз да не съм благотворително дружество. Аз си ценя труда и знанията. Това, че държавата не ги цени, е проблем на учениците и родителите им. От друга страна в училищата в Хасково млад човек, завършил наскоро, който може да внесе ведрина и разнообразие, не може да се намърда по никакъв начин, освен с много сериозни връзки.

родител
родител
28.10.2013 17:25 17:25

Аз съм много доволна от учителите в ОУ “ Христо Смирненски“. Детето ми в нач. к*рс и се подготвя само в занималнята и от двете ни учителки съм много доволна.Подготовката за обучение е само в училището.

озадачен
озадачен
28.10.2013 17:32 17:32

Не разбирам защо, в това толкова лошо училище имаше такъв наплив за първи клас? Седем паралелки и достатъчно обидени,търсещи врати и вратички,за да запишат децата си точно в това училище.
Когато човек отправя толкова обвинения е нормално да застане зад думите си. Подобен вид анонимен сигнал си е донос ! Интересно ми е ,как пък няма един учител,който заслужава уважение? Кал и помия за всички-типично по български! Медията не заслужава коментар!

два въпроса
два въпроса
28.10.2013 17:40 17:40

Искам само да попитам жалващите се майки защо като е толкова ужасно това училище си записвате децата там, дори отивате в това училище от райони на други училища? Не съм учител в това училище, просто питам. Това е училището в града, което тази година има най-много паралелки в първи клас, доколкото аз знам. Как ще обясните това противоречие. И другият ми въпрос е как децата ви да уважават учителите си, след като вие показвате пълна липса на уважение към тях. А дали ви е ясно как се преподава и как се поддържа дисциплина в час и какви нерви коства един учебен ден на един учител или това не ви итересува. Интересувате се само как да плюете учителите, училището и образованието по принцип.

наблюдател
наблюдател
28.10.2013 20:16 20:16

Че има проблеми в образованието – има! Но едва ли се дължат на ОУ „Ив.Рилски“! Моля не бъдете смешни! Така ли, скъпи родители, обучавате вие децата си? Такъв ли пример им давате? Да бъдат подмолни и страхливи и да не застават зад думите си, криейки се? Браво, ако е така! Все още не съм родител, но никога няма да бъда като вас! Имам поглед над училището от 1996 г. насам – като ученик, след това като роднина на ученик там до днешен ден – та се зачудих: през коя учебна година напливът на желаещите „мами“ да запишат децата си там не е бил на много по-високо ниво спрямо другите хасковски училища? Аз поне не съм чул да са имали „слаба“ година! Много жалко за вас – душички дребни! Едва ли това, което сте написали е истинската причина за писмото ви, по скоро детето ви е като вас и е изолирано от средата! А относно публикацията в haskovo.info – за пореден път показахте тоталната си журналистическа неграмотност! Така не се прави, скъпи мои! Образовайте се и вие малко! Явно сте от един отбор с жалките „доносчии“

Родител, мъж
Родител, мъж
28.10.2013 21:18 21:18

Интересно писмо! Авторите явно оценят децата си доста ниско, но е трудно разбираемо желанието им, да свалят и общото ниво на училището. Някога имаше райониране и задължително учебно заведение, сега е „демохраця“ и избор голям. Ако децата ви са наистина толкова тъпи, колкото вие ги смятате, има закъсали училища, които ще ги приемат с радост. Идеята на образованието е да научи децата на нещо, а не да отчете преминаването им през учебните коридори с фанфари. Радвам се че детето ми учи в училище „Свети Иван Рилски“!

gfd
gfd
28.10.2013 21:43 21:43

Аз също съм завършила там с класен ръководител С.М. преди около 10 години..след това завърших езикова и там ми се „чудеха“ на аглийския който знам..В И.Рилски имаше дескриминация от страна на учителите спрямо момичета и момчета..

сс
сс
28.10.2013 21:55 21:55

дИскриминация….
Не знам за английския ти, но на българския кой те е учил?

Веселина
Веселина
28.10.2013 22:24 22:24

За да лазберем истината трябва да я гледаме от всички гледни точки. Аз съм учител, на 28 и много се старая да съм максимално полезна на децата и да научат не само граматиката, а и полезни умения в живота – да работят заедно, да изразяват мнение и т.н.
Въпрос!!! – как да сме най-полезни на клас, който в час:
– не слушат учителя
– не спират да си говорят, влизат във Фейсбук от телефоните
– стават, разхождат се, замерват се с разни неща
– не изпълняват поставените задачи
– реагират със смях и гордост, когато им обясняваш неправилността на тяхна постъпка ?
Любопитно ми е какво мислят за това авторите на писмото и всички, които ги подкрепят.
И само 1 съвет! Може би няма да приемете, но смятам, че в това се крие огромен проблем.
Родители, имайте уважение към образоватената институция и учителите … дори и да не сте съгласни. Когато го нямате и децата ви го нямат. И когато го нямат няма да научат нещо, защото изобщо няма да възприемат учителя като авторитет. Накрая ще излязат неуки и неграмотни. МОЛЯ ВИ, не действайте против доброто на децата си.

E=майка ти
E=майка ти
28.10.2013 23:10 23:10

gleite sq mili roditeli vashte deca che sa tupi ,tupi sa ama nie problema u uchitilitie SKii sq tuka napanite gi da uchat shot sa tupi pozvaite tupalki shtrakalki ni mi puka MALKITE BEZMOZACHNI OLIGOFRENCHETA NQMAT SMISAL V JIVOTA OSVEN DA SA IBAT I DA SA GADJOSVAT PITAITE GI 9 OT 10 MALKI DICHICA IMAT PO POVECHE GAJETA OT SULTANA zatva sha im napalnite mozachite s znaniq samo s strogost i tvurda ръka

Дора Петрова
Дора Петрова
29.10.2013 2:04 2:04

По-гнусна анонимка не бах чела. Бивш ученик и след това учител съм била в това училище. Лятото, когато колегите ми говореха накъде отиват нещата не можех да повярвам. Е, сега тези няколко загрижени майки, които дори нямат доблестта да напишат имената си, доказаха право в целта думите на колежките ми. Преди десетина години такова нещо не можеше да се случи.
Мили майки, от кого искате децата ви да бъдат спасени? От хора, които са се отдали изцяло на професията си и дори влизат в ролята на родители, защото по-лесно е да седиш по кафенетата и да плюеш по учителите вместо да отделиш час на своето дете. Жалко е, че така учите и децата си, но плодовете на това безхаберие ще ги берете вие след десетина години.
Доста росдители ще ме познаят по името, аз нито се срамувам, нито се страхувам да го напиша, за разлика от вас.
А на Хасково.инфо не ви прави чест да публикувате тези клевети ез дори едно име.

Отвратена
Отвратена
29.10.2013 6:05 6:05

„Злословието и клеветата нямаше да имат такава сила, ако глупостта не им проправяше път,
е казал Александър Дюма-баща. В Библията пък пише – злословието е изчадие на омразата, тънък недъг, голяма скрита и спотайваща се пиявица, която изсмуква и унищожава кръвта на любовта, то е лицемерие на любовта, причина за оскверняване на сърцето и утежняване на съвестта, то е погубване на чистотата.“
Интересно,защо тези“загрижени“ майки защитават и спасяват децата си по този начин??Липсата на имена означава,че нямат намерение да преместят децата си от това училище.

Родител
Родител
29.10.2013 8:22 8:22

Разбирам недоволството на родителите, но трябва да се търсят истинските причини. А те са в самата образователна система! Наложената образователна система в България и изобщо в света няма за цел да подготвя за живота мислещи и рационални хора, а ЗАТЪПЕЛИ консуматори. За съжаление преподавателите са жертва и те също са с изкривени цели и изобщо са забравили същността на професията си. Лесно е да се водиш по течението. Децата са заложници на системата, в която не се търпи друго мнение освен това в учебника. Всеки част дори и най интересния свършва като с вълшебна пръчица при биенето на звънеца, след което децата трябва да се пренастроят към следващия час и да забравят колкото и да е било интересно предходното. Ученето се превръща в средство на постигане на поредната добра оценка. Истинското полезно знание, което носи полза за самата личност минава на втори план, защото децата трябва да напълнят главите си с дати и фактологии. Липсата на задържане на постоянен интерес, прескачане на тема от тема, борбата за одобрение от преподаватели се е превърнало в ежедневие на учениците. В крайна сметка няма я предприемчивостта, творческо и нестандартно мислене, духовната пълнота и есенцията на знанието, което ще изгради личности, полезни за себе си и обществото.

Анонимен
Анонимен
28.10.2013 20:15 20:15

:) , махни тази шльокавица и пиши на български. Харесвам позицията ти, но пиши с нашата азбука, моля те!

anonimen
anonimen
28.10.2013 20:06 20:06

Mnogo mi haresa komentara na Skinhead:)Roditeli,zamislete se kak vuzpitavate decata si…! Ponqkoga te imat nujda da budat spaseni ot vas,a ne ot u4ili6teto! Vseki ima pravo na svoboden izbor.Ako ne ste dovolni ot obu4enieto v tova u4ili6te-premestete deteto si.Kogato 4ovek ne e dovolen ot ne6to vzima merki,a ne mrunka i ne se oplakva…..tova e priznak ne bezsilie…a edva li takuv primer iskate da dadete na decata si.

asdfaedfsdvsdvsdv
asdfaedfsdvsdvsdv
28.10.2013 18:43 18:43

da po hubavo gi puxnite v zatvor manite ima sporta i izobrzitelnoto ovelichete im chasovete , odaljete im denq do 8 i ne im davaite vakanciq i sled 2-3 sedmici i ot Ivan rilski shte imam letqshti ot prozorcite : ;) :D

KAMIKADZE
KAMIKADZE
28.10.2013 18:47 18:47

образование се пише с „о“, а не с „у“… на твоето внимание. понеже пишеш за правописни грешки, та и аз да те поправя!!!

сс
сс
28.10.2013 18:50 18:50

Тези майки като са толкова отворени да пишат доноси, защо не сложат снимките на своите отрочета, а ползват снимки на чужди деца? Медията питала ли е децата от снимката дали искат да ги показват? За сведение на читателите- на снимката е моето дете, което е вече в осми клас и не учи в училище ,,Иван Рилски“. Смятам да подам съдебен иск срещу медията, че публикува снимки на детето ми без моето позволение.

Ilia
Ilia
28.10.2013 18:51 18:51

Много коментари, а се лутате в решението! Не мога да разбера защо тези родители търсят медия, а просто не преместят децата си в друго училище? Като цяло хасковлии са много комплексирани хора и по всякакъв начин искат да се доказват, поради това записват децата си в т.нар. „елитни“ училища. Смешки, елитни! Като искате да сте елитни, или търпете измислената елитарност на 2-3 хасковски училища, или ги преместете в някое друго, в което ще се чувстват добре и няма да пропуснат детството си!

dabeda
dabeda
28.10.2013 18:53 18:53

bia a , e*al sam mu daskaloto

Милчо Симеонов
Милчо Симеонов
28.10.2013 19:21 19:21

Личи си че родителите които са изпратили това писмо не искат да имат някаква отговорност към децата си.Те са хора които искат като се приберат във вкъщи да се занимават изцяло със себе си.Времето за децата е заето от някоя БИРА,РАКИЯ или СЕМЕЕН СКАНДАЛ.Мили родители- НЕКА ВАШАТА НЕМАРЛИВОСТ ДА НЕ ПРЕЧИ НА ДЕЦАТА ВИ ДА СТАНАТ ХОРА.

херес
херес
28.10.2013 19:24 19:24

вие сте луди теа учители са наи добрите

Вилияна
Вилияна
27.09.2016 10:04 10:04
Отговор до  херес

Напълно съм съгласна!Защото те ни научават на много неща.Например аз съм в 5-ти клас и въпреки че подлудяваме госпожите и господините пак сме научили нещо,защото никой не се е отказал от нас.А всички които обиждат учителите,моля поставете се на тяхно място и разберете колко им е трудно да ходят от клас на клас.Не е приятно да тичаш цял ден от стая на стая,да имаш по-малко междучасие,защото си зает с тестове,контролни или просто четът урока за да може да ни го обяснят по начин разбираем за нас.Благодаря!!!

Lolly
Lolly
28.10.2013 19:29 19:29

Скъпи ми майки,я си съберете акъла.Завършила съм това училище . Същите строги и тормозещи децата учители са ми преподавали и на мен . И аз съм носела тетрадки и помагала , и съм изучавала английски. И се радвам,че съм учила там,защото благодарение на тези учители,станах човек.Днешната младеж ,е обществена тайна,че е разхайтена и мързелива,но това е изцяло по вина на родителите.Не може да обвинявате преподавателите,че са строги.Ами ако срещу вас са изправени трийсетина разглезени и хленчещи дечица,свикнали да им се угажда от малки,как ще ги укротите.За разлика от вас,учителят не може да им даде пари или да ги остави пред компютъра да си играят игри,докато си свърши работата.Спомнете си вие как сте учили и гимнастиката сутрин,и оценките за поведение,и големите летви на учителите.Вместо да плюете преподавателите и да обърквате децата си още повече,покажете необходимия респект към хората,които вършат и вашата работа,опитвайки се да възпитат децата ви. Не вървете срещу начините на преподаване,а помогнете на учителите. Децата ви са ваше огледало-ако вие не уважавате учителите им как очаквате те да го правят.Вие сте родители-дръжте е като такива.Не като деца,на които са взели играчката.

Анонимен
Анонимен
28.10.2013 19:53 19:53

Родители на ученици от ОУ „Св. Иван Рилски“: Спасете децата ни!

Спасете ги,ама от родителите им!

Анонимен
Анонимен
04.09.2017 14:14 14:14

Аз в начален етап учех при Мария Георгиева и тя ни учеше прекрасно насърчаваше ни помагаше на всички които имат нужда и не само аз имам добри отзиви за нея. По английски ни учеше Бианка Точевска, която също ни обучаваше добре, но ни даваше страшно много домашни и дори ни питаше дали ни тормози с многото домашни и нас – учениците ни беше страх да кажем ,,Да“ казвахме ,,Не“ въпреки това аз я харесвах като учител защото може би на мен не се караше.

Лилия
Лилия
04.09.2017 14:16 14:16

Аз в начален етап учех при Мария Георгиева и тя ни учеше прекрасно насърчаваше ни помагаше на всички които имат нужда и не само аз имам добри отзиви за нея. По английски ни учеше Бианка Точевска, която също ни обучаваше добре, но ни даваше страшно много домашни и дори ни питаше дали ни тормози с многото домашни и нас – учениците ни беше страх да кажем ,,Да“ казвахме ,,Не“ въпреки това аз я харесвах като учител защото може би на мен не се караше.

Back to top button