Хасково

Връчиха призовки на абитуриенти, хвърлят димки, пръскат с бира

Изпращане ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

Призовки получиха днес всички зрелостници  от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. По инициатива на учителите по бъллгарски език и математика Деян Янев и Юлия Кръстева, пликовете бяха връчени поименно на всеки от 127-те дванайсетокласници.

В тях зрелостниците с изненада откриха по една извинителна бележка с лично послание до всеки от класния ръководител и по един диск със забавни снимки, правени от VIII до ХII. Освен това на входа на гимназията бяло платно предостави възможност на всеки завършващ да се подпише и да отправи своето пожелание към гимназията, учителите и по-малките ученици.

Специалната награда „Ученик на випуска“ бе връчена на Йовелина Зинкова от 12в клас. За постижения в областта на математика бе отличен Камен Канев, в областта на биологията – Христина Кирилова, по английски език Стойо Стоев, а по физика и астрономия – Пламен Динев.

Бъдете достойни и отговорни хора, превърнете трудностите в победи, а мечтите в реалност. Не спирайте да търсите и продължавайте да вярвате в себе си“, пожела директорът на ПМГ – Хасково Тодорка Милева.

25 зрелостници от гимназията вече са студенти. Те са изкарали отлични оценки на предварителните изпити в родните университети. Други 7 пък са приети в Англия, Шотлания и Холандия.

Изпращане Изпращане
Изпращане Изпращане

ПГДС „Цар Иван Асен II“

Изпращане Куп стипендии раздаде на изпроводяк днес ПГДС „Цар Иван Асен II“ на изявени ученици от гимназията.
149 са зрелостниците, които днес официално се разделиха с ученическата скамейка.  Наградата „Цар Иван Асен II“ отиде при Габриела Христова от 12а клас.

Индивидуални стипендии на двама ученици връчиха и „Ротари – Хасково“ на двама изявени ученици – Милен Христов и 12а и Георги Чаушев от 12г.

С по 100 лева стипендия бяха зарадвани и Недялка Огнянова и Цветелина Миткова от ръководството на гимназията. По 150 лева ще получат и членовете на отбора от специалност „Горско и ловно стопанство“, който само преди дни се завърна от Националното състезание по „Горски многобой“, където в отборната надпревара са се класирали първи. В индивидуалното класиране Хасан Тахир е взел златен медал, след него се е наредил Иван Стойков. Третият от хасковския отбор – Борислав Милков е останал четвърти.

Директорът на гимназията Алексанъдр Батимов пожела на всички дванайсетокласници успех както в живота, така и на предстоящите матури.

Преди старта на церемонията по изпращането, дванайсетокласниците събудиха квартала с чалга. Възмутен дванайсетокласник, оставен на изпит, изрисува пътя пред училището, за да изрази възмущението си от този факт. Други пък затвориха пътя с контейнери за боклук. Това обаче не попречи на бързащите шофьори да продължат пътя си като минат през тротоара.

Изпращане Изпращане
Изпращане Изпращане

ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“

ИзпращанеДимки и пръскане с шампанско белязаха изпращането на зрелостниците в Професионалната гимназия по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. На ритуал в двора на училището абитуриентите напуснаха за последен път входа на гимназията и предадоха знамето на следващия випуск.

Тази година гимназията завършват над 120 ученици, разпределени в 5 паралелки. От днес нататък вие сте кандидат-студенти, кандидат-родители и кандидат-бизнесмени. Желая ви да съхраните и оцените истинските неща в живота, обърна се към тях директорът Дорина Карадимова. Тя раздаде и еднократни стипендии за отличен успех, осигурени от председателя на училищното настоятелство нотариус Кичка Господинова. По решение на педагогическият съвет с грамоти бяха отличени и учениците, участвали като доброволци в редица инициативи на БЧК.

Всеки от вас ще поеме по своя път, за да търси своето щастие. Пожелавам ви всеки да го намери, пожела на абитуриентите дирекорът на гимназията.

В края на официалната част, ученици и учители заедно се хванаха на кръшно хоро.

Изпращане Изпращане
Изпращане Изпращане
Изпращане Изпращане

ПГТ „Александър Паскалев“

ИзпращанеПрофесионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ също изпрати днес своите зрелостници от випуск 2013.

Ритуалът започна с вдигане на българския флаг под звуците на националния химн в двора на учебното заведение. Настроението на завършващите бе приповдигнато с изпълнението на мажоретки от Студиото по танци към гимназията.
И ученици и учители не криеха своите емоции по време на изпращането.

В своето поздравително слово директорът на гимназията Пенка Георгиева им пожела успешен старт в живота и попътен вятър. Тази година професионалната гимназия завършват 6 паралелки или над 150 ученици.

Изпращане Изпращане

ПГЛП „Райна Княгиня“

Изпращане4 паралелки – по две в дневна и вечерна форма на обучение изпрати днес и Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“. Да бъдат много дръзки, здрави и горди им пожела директорът на училището Росица Иванова.

Този път абитуриентите успяха да я изненадат. Те изразиха специални благодарности към нея като я определиха за най-добрия директор, най-добрия учител и най-добрия приятел. Вие винаги изглеждате перфектно и сте пример за добра визия, казаха в официалното си обръщение гимназистите.   

Признанието я развълнува силно и тя за първи път на раздяла с абитуриенти не скри сълзите си.

Изпращане Изпращане

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hkg
hkg
14.05.2013 15:04 15:04

YYyyy za dyrwoto

234423
234423
14.05.2013 15:20 15:20

toha otnovo nai-dobrite :)

df
df
14.05.2013 16:41 16:41

bahti lainata

_)_
_)_
14.05.2013 16:41 16:41

MIZERNICI GADNI !!!!!!! prosti ste kato gyonove vsikite !!!

df
df
14.05.2013 16:42 16:42

lapaite

s
s
14.05.2013 17:58 17:58

Защо така псувате ми е много интересно?!!! Зле сте само това ще ви кажа!! Некултурни хора колкото искаш…

PGMET
PGMET
14.05.2013 23:06 23:06

w mehanoto e nai dobree! :))

123456
123456
14.05.2013 23:39 23:39

V toha sa nai-groznite p*tki s tiq krivi ysti osobeno taq s 4ernata roklq pukeee

Back to top button