Важно

Заради лекарска грешка млад мъж от три години е в кома

Никола и баща му32-годишен мъж от Димитровград трета година е в състояние на будна кома. Заради eдинственото си дете Георги и Таня напускат работа, изселват се от града и се връщат на село. Сега в семейната къща в село Лозен, община Любимец, те се стараят да върнат към живота Никола. 

До май 2005 г., когато започва семейната трагедия, Никола е работел в кабелната телевизия в Димитровград. Само за 15 дни животът на цялото семейство се преобръща. Днес Никола не знае нищо за ставащото с него, реагира единствено на гласовете на родителите си и на няколко приятели, които го посещават.

Никола е 28 годишен когато през май 2005-та отива на лекар заради леко неразположение. Посещенията при  личния лекар са три. Поставени са му три различни диагнози, които се лекуват с три вида антибиотици. По-късно се оказва, че диагнозите са били грешни. По-късно Никола е транспортиран в Пловдив. На третия ден сърцето на момчето спира – настъпва клиничната смърт. Следва т.нар. медикаментозна кома. Събужда се за една седмица. Тогава познава всички, контактен е, но настъпват усложнения от вътрешноболнични инфекции.

За да живее Никола, месечно му трябват 2 хиляди лева – без медицинските грижи, които изцяло са поети от родителите му. Момчето няма личен лекар, защото никой не иска да идва, дори да го види.

За да се възстанови трябва да му бъдат присъдени стволови клетки – операцията в Израел струва 680 хиляди лева. Няма институция в България, към която бащата на момчето да не се е обърнал за помощ. Няма обаче и нито един отговор.

Георги и Таня вярват, че някой ден, когато отворят вратата на стаята на сина си – чудото ще е станало, с ваша помощ.

Помогнете!

Банка ДСК
BIC STSABGSF

Сметка в лева :
IBAN   BG59STSA93000011405161

Сметка в EURO:
IBAN   BG15STSA93000011405177

Сметка в  USD :
IBAN   BG25STSA93000011405191

Никола Георгиев Николов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.11.2008 23:23 23:23

все пак има и виновни за тези инфекции, те какво ?нищо ли няма за тях?!

Back to top button