Любопитно

Илка Александрова в „Класиците на българската сватбарска музика“

Популярната певица Илка Александрова участва в концерт на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов.

Под наслова „Класиците на българската сватбарска музика“ в София бяха представени образци в този жанр, зародил се в България преди Освобождението, и достигнал разцвет през 80-те години на XX век.

Солисти в концерта бяха също акордеонистът от Кърджали Нешко Нешев – дългогодишен музикант и съосновател на оркестър „Тракия“ с Иво Папазов, кларнетистът от Раковски Божидар Стрехин – основател и ръководител на оркестър „Млади тракийци“, майсторът на китарата Димитър Славов – Лоло.

Илка Александрова е родена в хасковското село Малево и към професионалната музикална сцена тръгва още от ученическа възраст. Както Haskovo.info писа, миналата година тя осъществи националнo турне в 14 града на страната по повод 40 години творческа кариера. Нейни хитови песни са „Търновска царица“, „Прочу се Дана, Юрдана“, „Завило се вито хоро“, „Армаган ти нося“, „Танцувай, Пагане“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Драгия Колев
Драгия Колев
27.02.2018 16:28 16:28

Илка е супер певица,уникална като глас,стил,собствен репертоар,друга такава няма скоро да се роди.Всичко са имитатори,еднакви,паразити на готово…..нито песни,нито хит…..аман…

Здр
Здр
27.02.2018 23:28 23:28
Отговор до  Драгия Колев

Фики е топ

Пенелопа Маркова
Пенелопа Маркова
13.05.2018 9:14 9:14
Отговор до  Драгия Колев

Айде бе, чак пък толкова. И всичко друго било паразити, еднакви, на готово. Имаме много прекрасни певци и гласове, и песни. И хитове! Аман!

Back to top button