Важно

Ползваш, не ползваш жилището си – плащаш такса смет

ХасковоПлащането на такса смет за всички жилища в община Хасково вече е задължително. Отпада варианта сумата да не се внася ако домът не се ползва, както беше до сега. Това решиха на заседанието си днес общинските съветници

Аргументът на вносителя на предложението – кмета Георги Иванов бе, че не е възможно да се проверява дали имотът се използва. Това е така заради отказа на EVN да предоставя информация дали в жилището е консумирана електроенергия. От компанията се аргументират с факта, че това са лични данни.

Нови, по-високи административни такси одобриха местните парламентаристи на заседанието си днес. Въвеждат се нови срокове за издаване на документите. Досегашните цени се запазват ако услугата е обикновена, т.е. срокът е 3 дни. Ако обаче трябва да се издаде например удостоверение за семейно положение по-бързо, то вече няма да се плащат 5, а 7 или 10 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СТЕФАН АНАСТАСОВ
СТЕФАН АНАСТАСОВ
28.11.2008 14:04 14:04

САМО В ХАСКОВО МОЖЕ ДА ТЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ПЛАЩАШ НЕЩО КОЕТО НЕ ПОЛЗВАШ!ТОВА,ЧЕ КМЕТА НЕ МОЖЕ ДА УСТАНОВИ ДАЛИ ЕДНО ЖИЛИЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ИЛИ НЕ СИ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ!ДАНЪК СГРАДИ СЕ ПЛАЩА ПОРАДИ ТОВА,ЧЕ СИ СОБСТВЕНИК НА ДАДЕН ИМОТ,НО АКО НЕ ЖИВЕЕШ В НЕГО НЕ СЛЕДВА ДА СЕ ПЛАЩА ТАКСА СМЕТ ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА,ЧЕ НЕ СЪЗДАВАШ БОКЛУК!ЯВНО НА ХАСКОВСКИЯ КМЕТ МУ ТРЯБВАТ СВЕЖИ ПОСТЪПЛЕНИЯ В ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ ЗА ДА СИ КУПИ ОЩЕ НЯКОЙ РЕТРО ЯГУАР! 😀 😀 😀

"хасковлия'
"хасковлия'
06.07.2010 23:08 23:08

Да, пълно безумие, но на общината й трябват приходи! На съвсем празно място, без път до него, да не говорим за ток и вода, съгласно „ЗАКОНИТЕ“ на нашия гладен кмет плащаш и данък и такса смет!!! И то солидна сума!!! Ами, че те колите на Титан не могат да стигнат до мястото, как ли събират боклука, който не съм направил?!

ray4o
ray4o
11.05.2010 9:02 9:02

da razbiram imash sgrada jiveesh ne jiveesh plashtash smet no imame mesta v rayoni okololo haskovo , v halilovo. kamenets kadeteto sa pusti nivi ne da ima sgrada no nishto niyama pasisha pak ni vzema danak za smet sramota napravo dolen kmet.niyama tok, niyama voda niyama pat a danakat e hubavi4ko .prost narod iza tuy slaba darjava.

Цветан
Цветан
07.05.2010 10:16 10:16

Ето Ви пример :Аз живея в гр. Монтана платил съм си данък сгради ,данък смет .Имам имот в гр.Перник отивам да плащам данъка там ,представям документа от община Монтана ,където е видно че съм платил данък смет.Така община Перник с пълно основание ме освобождава от задължението да плащам при нея данък смет. И обратното , и то за всички имоти .Виждате колко е простичко уважаеми ръководители ,въпрос на ваше желание.

Цветан
Цветан
07.05.2010 10:14 10:14

Това че не живееш в твои имот в даден населено място , а плащаш данък смете мисля ,че е в цялата страна .Да плащаш за нещо което не си направил в цивилизована европейска държава според мен е чист рекет.А за кмета на гр. Хасково и всички кметове и висше стоящи ръководители ,ето Ви пример по който може да работите .Без да търсите документи от разни и институции да доказват кой къде е живеел.
Ето Ви пример :Аз живея в гр. Монтана платил съм си данък сгради ,данък смет .Имам имот в гр.Перник отивам да плащам данъка там ,представям документа от община Монтана ,където е видно че съм платил данък смет.Така община Перник с пълно основание ме освобождава от задължението да плащам при нея данък смет. И обратното , и то за всички имоти .Виждате колко е простичко уважаеми ръководители ,въпрос на ваше желание.

111
111
02.02.2010 13:52 13:52

ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОЗИ КМЕТ.АМАН ОТ ТАКСИ
НЕКА СЛОЖИ И ТАКСА ДИШАНЕ

Мислещ
Мислещ
28.12.2009 20:01 20:01

Граждани на Хасково, до кога ще го търпим този кмет, който си разиграва коня както си иска – ние какво сме всички заедно не сме безсилни повярвайте. Явно той е мафия, затова след толкова обвинения отново се перчи. НО НИЕ – НИЕ СМЕ МНОГО ДА МУ ПОКАЖЕМ КАКВО МОЖЕМ и да не стоим и само да си говорим помежду си . Този трябва да си намери майстора.

simeon4o
simeon4o
04.01.2009 16:27 16:27

vsi4ki sa dolni bokluci, ne samo v haskovo ami i v oblastai v dyrjavata. v simeonovgrad boklucite v upravlenieto sa golemi ineveji. gledat samo parite i mandata si

Анонимен
Анонимен
19.12.2008 22:40 22:40

Значи колеги не е нужно пък и с какво е заслужил кмета, че да му указвате такава чест, като с това ТОЙ което е с глвано Т. Да само в Хасково ги има тия абсурди, но аз искам и да добавя още нещо: не стига, че не живееш на дадено място ами и да искаш не можеш да си изхвърлиш бокука, защото няма къде а и никога не е имало, че откъде на къде трябва пък да плащаме. ами дайте да се съберем и да му покажем на тоя кмет , че нещата трябва да се променят!

И.И.
И.И.
30.11.2008 18:43 18:43

предлагам въвеждане на нов вид такса,а имено такса КМЕТ,така де,с този великолепен кмет,мисля,че е съвсем нормално да бъде въведена таъи такса,няма да му се радваме само без пари я…

Порчо
Порчо
28.11.2008 17:00 17:00

Очаквайте скоро данък въздух. Щом човек може да си позволи да диша хасковския въздух, то значи има пари и ще плаща. Така че логиката на Таксата смет вече е, че всъщност не хората, а жилището изхвърля смет независимо от това дали има в него хора или не. Но едва ли е необходимо да търсим логика, защото става това, което Кметът каже. Господата общински съветници са едни охранени машинки за гласуване, чрез които Той прикрива зад параван въжделенията си.

dida
dida
15.09.2010 0:32 0:32

nie sme inat narod be hora za tova 6te ni ma4kat za6toto mal4im,pla6tame i si komentirame samo po mejdusi a kato protestira6 kakvo koi li 6te te 4ue to vsi4ko si re6eno predvaritelno

Back to top button