Хасково

Оставиха Николай и Евгения Баневи в ареста

Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста, реши съдът. Според мотивите на съдията няма опасност Баневи да се укрият, но има опасност да извършат друго престъпление, предаде „Нова“.

Двамата ще отговарят по 7 обвинения. Най-тежкото – за пране на пари, а размерът е над 1 милиард лева. Евгения Банева нарече обвиненията „пълен абсурд“ и пожела да бъде пусната под домашен арест, за да се грижи за децата си. Ако бъдат признати за виновни законът предвижда от 5 до 15 г. затвор за Банев и от 3 до 10 г. за Банева.

Финансовите престъпления са доказани със свидетелски показания. Анализът на доказателствата показва, че има обосновано предположение за авторство. Галин Стоянов – главен счетоводител на „Полимери“, заяви, че цялата дейност била контролирана от „АКБ Форест“, а приходите от скрап били насочвани към техни сметки.

По-рано днес прокуратурата поиска от специализирания наказателен съд „задържане под стража“, спрямо Евгения и Николай Баневи. Версията на семейство Баневи беше, че изобщо не опитвали да се укриват. Няколко дни преди ареста им във Франция двамата съпрузи купили билети за България, защото разбрали, че имат призовка да се явят в Специализираната прокуратура. Обявиха, че обвиненията срещу тях са пълен абсурд, че нямат намерение да се укриват и че искат да излязат на свобода. Точно обратното на това, което казаха от прокуратурата.

На 13 декември Апелативният специализиран наказателен съд ще реши дали Баневи да останат за постоянно в ареста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button