Хасково

Електронните винетки в Пътното в Хасково на гише, ще важат след Нова година

Купуването на електронни винетки, което стартира днес, на практика става по същия начин, както и досега. Това обясниха от Пътното управление в Хасково. Засега електронния вариант на таксата може да се ползва само там, както и чрез интернет сайта bgtoll.bg.

На гишето в Пътното управление разлика между купуването на хартиена и електронна винетка няма. Всичко се извършва от служител. При електронния вариант клиентът получава разписка без стикер за автомобила. Ако желае може да получи копие и на и-мейла си.

Хартиените стикери, които са валидни може да бъдат подменени с електронни, но това не е задължително. Те ще важат до края на срока им.

Всъщност електронните винетки ще важат след Нова година. Дори и закупени сега срокът им е след 1 януари. Новото е, че вече има и уикенд винетка, която струва 10 лева. Остават и досегашните варианти – седмична, месечна, тримесечна и годишна.

Предстои електронните винетки да бъдат достъпни за купуване и от бензиностанциите и пощите. На територията на ГКПП Капитан Андреево също трябва да заработи апарат за самотаксуване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Shope
Shope
17.12.2018 16:08 16:08

huikend vinetkata ot cetvartak do ponedelnik li vaji shtot Sofianci taka im e huikenda

Back to top button